RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Erna Solberg er nå i møte med Siv Jensen og Anders Anundsen om asylbarn-saken.
Erna Solberg er nå i møte med Siv Jensen og Anders Anundsen om asylbarn-saken. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Nytt partiledermøte i asylbarnsaken

Sist oppdatert:
Lederne i regjeringspartiene, Venstre og KrF møtes onsdag ettermiddag igjen for å diskutere asylbarnsaken, etter at partigruppene har hatt møter.

Overfor NTB bekrefter både Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide at partilederne skal ha et snarlig møte.

Grande sier at hun har fått et klart mandat fra gruppemøtet, men hun ønsker ikke å si hva som ligger i dette. Hun håper imidlertid allerede onsdag kveld å kunne reise til Tromsø hvor partiets landsmøte skal holdes til helgen.

– Jeg har fått et veldig klart mandat fra gruppemøtet inn i det neste møtet. Og vi var veldig klar og enstemmige på det. Så det er en veldig grei beskjed å ha med seg videre, sier Venstre-lederen.

KrF-leder Hareide er mer ordknapp.

– Jeg har fått et mandat som jeg skal formidle til Erna Solberg, sier han.

Striden om asylbarna er blitt en verkebyll mellom de fire partiene. Fylkesledere i både Venstre og KrF mener at samarbeidsavtalen med regjeringspartiene må brytes dersom ikke partiene får gjennomslag for kravet om at tvangsutsendte asylbarn skal få sakene sine behandlet på nytt.

Resultatløst møte

Også tidligere onsdag hadde statsminister Erna Solberg (H), justisminister Anders Anundsen (Frp), Frp-leder Siv Jensen et møte med Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide for å diskutere asylbarnsaken, men utfallet var resultatløst.

Ifølge TV 2 gikk først Anundsen og Jensen i et møte med Solberg på Stortinget. Deretter møttes partilederne Solberg, Jensen, Hareide og Grande, samt Anundsen, for å diskutere asylbarnsaken videre. Etter kort tid var imidlertid møtet over, uten at de hadde kommet fram til en løsning, melder NRK.

– Det er fortsatt ting som gjenstår. Men vi er ett steg nærmere, sier Hareide.

Solberg ønsket ikke å kommentere saken.

– Jeg har en talerstol jeg må rekke om fire minutter, sa hun og hastet av gårde.

Jensen og Anundsen tok bakveien for å unngå pressen.

Ifølge TV 2 er det imidlertid ventet at det i løpet av onsdag ettermiddag kommer en avgjørelse i saken om asylbarna.

- Fortsatt tid til å forhandle om asylbarn

Venstre-leder Trine Skei Grande sa tidligere onsdag at hun tror på en løsning i den betente striden om asylbarna, før hun skal åpne Venstres landsmøte på fredag.

– Det er god tid til jeg skal bestige talerstolen, så det skal vi nok få til, sier Grande til NTB.

Hun har ikke brukt tid på å spekulere på hva som vil skje dersom de fire partiene ikke kommer fram til en løsning. Samtidig erkjenner hun at forhandlingene er svært vanskelige.

– Jeg har ligget våken i hele natt og tenkt på dette, sier hun, men ønsker ikke å gå i detaljer på hvor mye partiet kan være villig til å fire på kravene i forhandlingene.

– Men vi sitter jo fortsatt i disse forhandlingene, sier hun.

Krever ny behandling

Venstre og KrF krever at alle barn med 4,5 års botid eller mer i Norge som er blitt tvangsutsendt etter 1. juli i fjor, må få sine saker behandlet på nytt.

Grande skal etter planen ta fly til Tromsø onsdag kveld, der Venstre skal holde sitt landsmøte.

– Men jeg er beredt til å utsette reisen hvis det må til, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere