*Nettavisen* Nyheter.

Nytt skjebnemøte i LO

Leder i Fagforbundet, Jan Davidsen (Arkivbilde). Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Flere forbundsledere avviser kravet fra Jan Davidsen om å la en ekstraordinær LO-kongress velge Gerd-Liv Vallas etterfølger.

12.03.07 10:25

TV 2 Sumo:LO-sekretariatet samles

Mandag klokken 11.30 møtes LO-sekretariatet igjen etter fredagens turbulente møte i Folkets Hus. Det møtet endte med at Gerd-Liv-Valla trakk seg som LO-leder og at nestleder Roar Flåthen ble konstitutert som ny leder.

Før Valla trakk seg, vedtok LOs største forbund Fagforbundet at det må innkalles til en ekstraordinær kongress hvis Gerd-Liv Valla ble tvunget til å gå. Nå vurderer Fagforbundets Jan Davidsen å fremme forslag om dette på møtet mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Bare tull
Ifølge Dagsavisen er det stor motstand blant andre forbundsledere mot Davidsens krav. Lederen av Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, mener Roar Flåthen må sitte fram til den ordinære LO-kongressen i 2009. Han får støtte fra flere andre forbundsledere.

– LO er en veldig sliten organisasjon nå. Jeg vet de fleste representantene for de ansatte ønsker å unngå den uroen og usikkerheten en ekstraordinær kongress medfører, sier Turid Lilleheie, leder i Norsk Tjenestemannslag (NTL) til Dagsavisen.

– Det er bare tull å ha en ekstraordinær kongress hvis det da ikke er for å stille motkandidater til Flåthen, sier lederen for El- og IT-forbundet, Hans O. Felix.

Det var ikke mulig å få noen kommentar fra Fagforbundet mandag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.