RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ofrer ikke hjertesaker for KrF

- Et samarbeid begynner ikke med at vi gir fra oss hjertesakene, svarer kulturminister Trond Giske på utfordringen fra KrF-leder Dagfinn Høybråten.

På et pressetreff i Drøbak onsdag utfordret KrF-leder Dagfinn Høybråten de rødgrønne til å konkretisere sakene de mener det er mulig å samarbeide med KrF om.

Høybråten hevdet at de rødgrønnes forsøk på å endre bioteknologiloven, kontantstøtten og skolepolitikken var «et slag i ansiktet », og ikke en invitasjon til samarbeid.

-De rødgrønne må være villige til å gi opp noen av hjertesakene sine, mente Høybråten.

Det er ikke Giske enig i.

- Et samarbeid starter ikke ved at vi gir forlovelsesgaver til hverandre, sier han til TV 2 Nettavisen.

-Jeg mener et samarbeid ikke bør begynne med å gyve løs på sakene som skiller, men de der vi står nært, legger han til.

Respektløst
I Drøbak hevdet Dagfinn Høybråten at det er respektløst av Trond Giske å anklage KrF for å ofre hjertesaker for å komme i posisjon.

- Jeg konstaterte bare at begrunnelsen fra Kristelig folkeparti for ikke å gå inn i Willoch-regjeringen i 1981, var abortloven. Er det en hjertesak partiet har hatt de siste årene, er det vært abort. Snere gikk de likevel med, uten at loven var endret, svarer Giske.

Også i Bondevik-regjeringen var det ting som var i strid i KrFs politikk, mener Giske, og nevner den svake utviklingen i kommuneøkonomien og den sterke økningen i antall vinmonopol som eksempler.

Må bestemme seg
Trond Giske mener valget i 2009 vil bli et regjeringsvalg, der valget vil stå mellom en Høyre/Frp-regjering og de rødgrønne.

- Det er viktig for KrF å bestemme seg for hvilken side de ønsker å stå på. Venter de til valgkampen, er det for sent, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere