*Nettavisen* Nyheter.

Øker ikke luselønn

Senatet i USA stemte mot å heve minstelønningene for første gang på nesten ti år.

22.06.06 08:25

Ikke siden 1997 har minstelønnen på 5,15 dollar eller 32 kroner timen blitt endret. Forslaget, som ble lagt frem av demokratene, ville innebære en økning på 40 prosent til 45,5 kroner innen 1. februar 2009. Men dette oppnådde bare 52 stemmer i onsdagens votering, mens det trengte 60 stemmer for å bli gjennomført, melder Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Gjelder sju millioner
En av pådriverne for bedringen i minstelønnen til rundt 7 millioner arbeidstakere er demokratenes senator Edward Kennedy. Kennedy sa til reportere at det ville bli rimelig vanskelig å vinne kampen om minstelønnshevinger i år. Men at dette vil bli en fanesak for demokratene, om de får flertall i senatet ved valget i november.

Under 70.000
Republikanerne mener at en økning i minstelønnen stort sett vil hjelpe tenåringer som jobber deltid og i tillegg får økonomisk støtte fra sine foreldre. Kennedy valgte i stedet å fokusere på lærerassistentene, hjemmehjelpepleierne og bygningsfasadearbeidere. Som ved en hundre prosents stilling tjener under 11.000 dollar eller 68.000 kroner årlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.