RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

OL-kamp i Stortinget

Sist oppdatert:
I dag står slaget om Tromsø-OL i Stortinget. Regjeringen vil ikke gi statsgaranti, mens Trond Giske (Ap) kjemper for et OL i Nordens Paris.

Stortinget kan i dag sette en stopper for Tromsø og Nord-Norges initiativ og drøm om å få arrangere de olympiske vinterlekene og Paralympics i 2014. Stortingsrepresentantene skal avgjøre om de skal gi statsgaranti for OL-arrangementet eller ikke.

Regjeringspartiene, Frp og SV har i Kulturkomiteen allerede vendt tommelen ned for å gi statsgaranti, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil gi garanti.

- OL i Tomsø ville være et løft for idretts-Norge og Nord-Norge. Vi trenger slike løft å samle oss om, sier Trond Giske til TV 2 Nettavisen.

- Regjeringen mener at et OLi Tromsø vil koste ti milliarder kroner. Hvordan vil Ap dekke utgiftene?

- Det ville bli et spleiselag der staten går inn med et betydelig investeringsbeløp. Det er viktig å huske på at et Og lignende ikke bare vil være utgifter, men varige investeringer i for eksempel flyplass, idrettsanlegg og pressesenter.

Tromsø 2014 AS anslår at prislappen for OL blir åtte milliarder kroner, mens regjeringen mener tallet er 10 milliarder.

Debatten starter klokka 12.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere