RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefondet trekker seg ut

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen trekker oljepengene ut av britisk gruveselskap.

Statens pensjonsfond – Utland følger sitt eget etikkråds vurdering. Etikkrådet har konkludert med at det britiske gruveselskapet Vedanta Resources påfører miljø og mennesker alvorlige skader som en direkte følge av sin drift.

NA24 - din næringslivsavis

- Det å utelukke et selskap fra fondet er et uttrykk for at vi ikke vil løpe en uakseptabel risiko for å medvirke til grovt uetisk aktivitet, sier finansminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

- Eierskapsutøvelse anses i dette tilfellet ikke som et egnet redskap for å bidra til å rette opp forholdene. Et slikt selskap kan ikke fondet ha eierandeler i, sier finansministeren.

Vedanta er et britisk metall- og gruveselskap med hovedvirksomhet knyttet til utvinning og produksjon av kobber, aluminium og sink i India. Ifølge pressemeldingen har Etikkrådet vurdert risikoen for at fondet medvirker til to forhold som er omfattet av de etiske retningslinjene; alvorlig miljøskade og grove eller systematiske krenkelser av menneskerettighetene, ved å være investert i Vedanta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere