Gå til sidens hovedinnhold

- Oljeutvinning i nord skiller Høyre-regjeringer

- Oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen er opplagt et område der det vil være en klar forskjell, sier Erna Solberg.

En av sakene som tydeligst vil markere forskjellen mellom en regjering bestående av Høyre og Frp og en Sentrum-Høyre-konstellasjon, er oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.

Høyre-leder Erna Solberg sier til VG at energipolitikken er ett område der de to regjeringsalternativene ved et borgerlig flertall vil føre til ulik politikk.

- Det er velgerne som avgjør styrkeforholdet mellom partiene, og dermed regjeringens politikk, men oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen er opplagt et område der det vil være en klar forskjell mellom de to alternativene, sier Solberg til avisen.

Solberg går langt i å antyde at sentrumspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti i en eventuell borgerlig regjering kan få gjennomslag for sin motstand mot oljevirksomhet i de sårbare områdene i nord.

- Å stanse oljeboring i Lofoten og Vesterålen vil stå øverst på listen min når jeg skal forhandle, så jeg synes det er veldig positivt at Erna Solberg anerkjenner at dette vil være en sak som skiller en blå-blå og blågrønn regjering, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

(©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her