RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Omfavner Frp-skolen

Sist oppdatert:
- Høyre har ingen problemer med Frps skolepolitikk, sier Høyre-topp.

Skolepolitisk talskvinne i Høyre Ine Marie Eriksen Søreide sier at det ikke er noen grunnleggende ting som skiller skolepolitikken til noen av de fire opposisjonspartiene.

- Et samarbeid med både Frp, Venstre og KrF innenfor skolepolitikk er høyst mulig, sier Søreide som i sitter i Stortingets kirke, utdannings og forskningskomité til Nettavisen.

- Alle fire partiene har hatt et svært godt samarbeid i komiteen. Vi har vist atskillig velvilje til å stå sammen Søreide.

For privatskoler
Søreide sier at de fire partiene har stått sammen når det gjelder kampen for privatskoler og kunnskapsløftet.

- Vi har også stått sammen om å rette opp kuttet i støtten til høyere utdanning og vi har stått sammen om å rekruttere flere lærere, sier hun.

Kortere skolegang
Frp er i ferd med å snekre sammen forslag til hvordan partiet ønsker at grunnskolene skal være. Forslaget vil innebære en rekke endringer for tusenvis at grunnskolelever hvis Frp fortsetter å gjøre det så godt på meningsmålingene som partiet har gjort de siste ukene.

En av de største endringene er at Frp går inn for at skolegangen skal bli ett år kortere og at skolestart kan utsettes til barna er sju år gamle.

Les også:Slik blir Frp-skolen

- Vi har også stått sammen med Frp, KrF og Venstre når det gjelder kampen mot frafallet blant elever i videregående skoler og likhetsskolen som har skapt så store forskjeller, sier Søreide.

Men kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell (SV) synes ikke Høyre og Frp har stått mye sammen i skolepolitikken.

- Jeg tror dette er noe de sier for at det skal se bra ut. Da har ulik politikk. Høyre og Venstre har for eksempel vært imot skolefrukt og skolemat mens Frp er for, sier Solhjell.

Vil offentliggjøre skolenivå
Høyres stortingsrepresentant Per-Kristian Foss sier til Nettavisen at Høyre vil gjøre nivåene på de ulike skolene offentlig tilgjengelig for alle.

- Dermed vil foreldre og skoleeiere kunne sammenligne resultatene. Vi vil også åpne for flere friskoler for å utfordre den offentlige skolen og stimulere til mer fritenkning.

- Lite troverdig
Foss vil også ha et bedre samarbeid mellom skolen og arbeidslivet for å koble bransjeorganisasjonene tettere til yrkesopplæringen.

- For å sikre bedre lærere vil Høyre legge opp til obligatorisk etterutdanning - og rekruttere lærere til ungdomsskolen gjennom gode stipendordninger. Dessuten går vi inn for et ekstra praksisår.

- Hvorfor trekker Ap også fram skole som en fanesak ett år før valget?

- Skole interesserer og angår absolutt alle. Men Ap har et problem med å gjøre seg troverdig som skoleparti fordi de oppfattes som «enhetsskolens siste forsvarer», mot forandringer og reformer, avslutter Foss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere