RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OPPTUR: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kan glede seg over en ny måling med over 40 prosents oppslutning.
OPPTUR: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kan glede seg over en ny måling med over 40 prosents oppslutning. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Oppturen fortsetter for Arbeiderpartiet

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet befester posisjonen som landets største parti på en ny meningsmåling. For Høyre peker derimot pilene nedover.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 41,4 prosent på Dagbladets partibarometer, som er tatt opp av Ipsos MMI. Det er en fremgang på 4 prosentpoeng.

Høyre faller 2,9 prosentpoeng til 23 prosent, mens Fremskrittspartiet henter seg noe inn med en oppgang på 0,8 prosentpoeng til 13 prosent. For Høyre er målingen den dårligste siden mai 2010, med unntak av en måling i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.

Statsminister Erna Solberg (H) mener tallene blant annet gjenspeiler mye diskusjon om konfliktsaker.

– Dette er det bildet vi ser på meningsmålingene nå, og jeg argumenterer ikke mot at det er et reelt bilde akkurat nå. Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover, sier statsministeren om målingen som er tatt opp i innspurten av budsjettforhandlingene, men før resultatet var klart fredag.

Bak de tre store følger Senterpartiet, som faller et halvt prosentpoeng til 5,1 prosent. Deretter kommer KrF på 4,9 prosent (+0,4) og Venstre på 4,4 prosent (-1). Under sperregrensen finner vi SV med 3,8 prosents oppslutning (+0,5), De Grønne på 2,9 prosent (-0,9) og Rødt helt nederst på 0,9 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere