RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimistisk Stoltenberg søndagsstemte i Oslo

Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg avga søndag ettermiddag sin stemme ved Uranienborg skole i Oslo. Han sa magefølelsen var god dagen før dagen.

Oslo: Det var neppe noen som lot seg overraske da han røpet hvem hans stemme gikk til.

– Jeg stemte Arbeiderpartiet, sa Stoltenberg til de ventende journalistene i skolegården på «Urra». Men i den andre avstemningen osloborgeren Stoltenberg deltok i, ville han ikke si hvilken side han landet på.

– Når det gjelder OL-valget, nøyer jeg meg med å si at det er hemmelig valg.

Dermed unngikk han i hvert fall å erte på seg «halve byen», noe som fort kunne blitt resultatet uansett om han hadde flagget et ja eller et nei til OL-søknad i 2020.

Trengte ikke hjelp
Verken Stoltenberg eller kona Ingrid Schulerud ba om hjelp fra valgmedarbeiderne før de gikk rett inn bak hver sin gardin for å plukke og fylle ut stemmesedlene.

Det tok heller ikke lang tid før statsministeren kom ut og var klar til å slippe seddelen i urnen. Men først måtte identifikasjon og valglister sjekkes etter alle de vanlige reglene.

– Jeg synes det gikk veldig bra dette her, sa statsministeren til valgmedarbeiderne som tok imot stemmen. Deretter tok han en hilserunde blant alle dem som var på vakt for å sørge for at gjennomføringen av valget går etter planen.

Optimist
Selv om det ser dårlig ut for den rødgrønne koalisjonen i mandagens valg, er statsministeren fortsatt ukuelig optimist og tenkte ikke på søndagens innsats som siste gang han går til stemmeurnen som statsminister.

– Magefølelsen er veldig god, og jeg vet at en halv million velgere har bestemt seg i løpet av helgen. Derfor har vi stått på hele veien, sier statsministeren. (©NTB)

VALG 2013: Følg Nettavisens liveblogg om valget her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere