*Nettavisen* Nyheter.

Optimistisk Stoltenberg søndagsstemte i Oslo

Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg avga søndag ettermiddag sin stemme ved Uranienborg skole i Oslo. Han sa magefølelsen var god dagen før dagen.

09.09.13 19:36

Oslo: Det var neppe noen som lot seg overraske da han røpet hvem hans stemme gikk til.

– Jeg stemte Arbeiderpartiet, sa Stoltenberg til de ventende journalistene i skolegården på «Urra». Men i den andre avstemningen osloborgeren Stoltenberg deltok i, ville han ikke si hvilken side han landet på.

– Når det gjelder OL-valget, nøyer jeg meg med å si at det er hemmelig valg.

Dermed unngikk han i hvert fall å erte på seg «halve byen», noe som fort kunne blitt resultatet uansett om han hadde flagget et ja eller et nei til OL-søknad i 2020.

Trengte ikke hjelp
Verken Stoltenberg eller kona Ingrid Schulerud ba om hjelp fra valgmedarbeiderne før de gikk rett inn bak hver sin gardin for å plukke og fylle ut stemmesedlene.

Det tok heller ikke lang tid før statsministeren kom ut og var klar til å slippe seddelen i urnen. Men først måtte identifikasjon og valglister sjekkes etter alle de vanlige reglene.

– Jeg synes det gikk veldig bra dette her, sa statsministeren til valgmedarbeiderne som tok imot stemmen. Deretter tok han en hilserunde blant alle dem som var på vakt for å sørge for at gjennomføringen av valget går etter planen.

Optimist
Selv om det ser dårlig ut for den rødgrønne koalisjonen i mandagens valg, er statsministeren fortsatt ukuelig optimist og tenkte ikke på søndagens innsats som siste gang han går til stemmeurnen som statsminister.

– Magefølelsen er veldig god, og jeg vet at en halv million velgere har bestemt seg i løpet av helgen. Derfor har vi stått på hele veien, sier statsministeren. (©NTB)

VALG 2013: Følg Nettavisens liveblogg om valget her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.