RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører nekter sjikane

Sist oppdatert:
Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal kommune står mandag tiltalt for å ha tilgriset en kvinnes eiendom med slibrige sexmeldinger i flere år.

Andreas Drarvik (65) vil forklare seg i retten når sjikanesaken mot ham mandag starter i Ryfylke tingrett.

- Han benekter fremdeles skyld, men vil besvare alle spørsmål vedrørende sitt forhold til den fornærmede kvinnen, sier hans nyutnevnte forsvarer Anne Kroken til TV 2 Nettavisen.

65-åringen er tiltalt for ti tilfeller av seksuelt krenkende og uanstendig oppførsel mot en kvinne i perioden 3. august 2003 til 30. januar 2005. Han er også tiltalt for ti tilfeller av simpelt skadeverk. I tillegg har trusselbrev sendt til blant andre hovedfornærmede i saken mot Drarvik, vært nevnt i forbindelse med saken. En 21 år gammel mann har sagt seg skyldig å stå bak forsendelsen av brevene, men politiet valgte i oktober i fjor å etterforske trusselbrevene på ny. Trusselbrevene er ikke nevnt i den aktuelle tiltalen mot ordføreren.

Underveis i etterforskningen har den fornærmede kvinnen fortalt hvordan hun stadig følte seg mer og mer overvåket. Etter hvert, har hun gitt uttrykk for, ble det så ille at tilværelsen hennes fortonet seg som et mareritt.

Satte opp felle
Ifølge tiltalebeslutnignen skal den permitterte ordføreren ha holdt kvinnen under oppsikt i og ved hennes hage i Sauda. I perioden 2. oktober 2004 til 26. februar 2005 ringte Drarvik 289 ganger til kvinnens fasttelefon, samt et uvisst antall ganger til mobiltelefonen hennes.

Den fornærmede kvinnen ble etter hvert så plaget av mannens påfunn, at hun bestemte seg for å sette opp en felle. I mellomtiden var politiet holdt løpende informert om sjikanen, og seks anmeldelser levert inn. I tillegg var kvinnen i ferd med å få en gryende mistanke om hvem plageånden kunne være – nemlig den permitterte ordføreren, som hun allerede hadde daglig kontakt med.

- Denne mistanken ble spesielt styrket etter at jeg oppdaget mistenkte i garasjen min på en tid da han absolutt ikke hadde grunn til å være der, har kvinnen fortalt.

Mistanken ble tilsynelatende bekreftet da den daværende ordføreren etter alt å dømme gikk rett i fellen kvinnen hadde satt opp i fjor vinter. Den da 64 år gamle politikeren ble pågrepet, og avhørt av politiet.

Som ledd i etterforskningen ble den permitterte ordføreren bedt om å levere inn håndskriftprøver. Etter at disse var sammenliknet med de særdeles uanstendige meldingene kvinnens hus var tilgriset med, og analysert av Kripos, står politiet fast på at skriften på kvinnens vegg var Drarviks.

Både ordførerens tidligere forsvarer, Endre Skjørestad, og nåværende forsvarer Anne Kroken, mener skriftprøvene ikke peker ut Drarvik.

Den permitterte ordføreren har har hele tiden nektet straffskyld.

- Var til hjelp for kvinnen
Han innrømmer å ha vært mye i kontakt med kvinnen, men hevder han hjalp henne i en vanskelig livssituasjon.

I etterforskningsperioden har Drarvik vært fritatt for alle politiske verv. Den permitterte ordføreren har imidleritd nytt stor respekt både lokalt og sentralt i Senterpartiet, partiet har vært svært forsiktige med å forhåndsdømme ham.

Saken kommer opp for Ryfylke tingrett mandag klokken 10.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere