RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførerkandidat forsov seg til direktesendt NRK-debatt


PRØVDE Å RINGE: NRK-reporter Johan Mihle Laugland forsøkte å ringe SVs ordførerkandidat i Stavanger Eirik Fareth Sakariassen på direktesendt TV - uten hell. Ordørerkandidaten lå og sov ...
PRØVDE Å RINGE: NRK-reporter Johan Mihle Laugland forsøkte å ringe SVs ordførerkandidat i Stavanger Eirik Fareth Sakariassen på direktesendt TV - uten hell. Ordørerkandidaten lå og sov ... Foto: NRK
Sist oppdatert:
NRK-reporteren forsøkte å ringe SV-politikeren på direktesendt TV, men kom bare rett på svareren. – Jeg må bare beklage, sier Eirik Fareth Sakariassen til Nettavisen.

Siden i går kveld har NRK kjørt 24 timers valgstafett. Her debatterer politikere i hele landet, i tillegg er det innslag med eksperter og vanlige folk.

I Stavanger var det duket for miljødebatt mellom lokalpolitikerne klokken 08.00. Alle de store partiene skulle etter planen delta, og ble delt i to puljer.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Eirik Fareth Sakariassen ordførerkandidat for SV i Stavanger (arkivfoto).

SV sov i timen

I den første debatten var det Kristelig Folkeparti (KrF), Senterpartiet (Sp) og Fremskrittspartiet (Frp). Men Sosialistisk Venstreparti (SV) manglet. Ordførerkandidat Eirik Fareth Sakariassen forsov seg!

– Jeg har rett og slett jobbet hardt over lang tid i valgkampen. Jeg er veldig giret til siste slutt, men det ble en natt hvor jeg ikke fikk sove. Sist jeg så på klokken var den 03.30. Da lå jeg og så i taket fordi jeg ikke fikk sove, forklarer ordførerkandidaten til Nettavisen.

Da han våknet oppdaget han at alarmen på mobilen ikke var stilt. Alarmen på vekkerklokken, som var reserveløsningen, hadde han heller ikke satt på.

– Da jeg våknet like over klokken 09.00 hadde jeg en vond følelse i magen. Jeg må si at jeg har møtt opp til absolutt alle avtaler under hele valgkampen, forteller han. Jeg må bare beklage, det var jo dumt for dem.

Les også: Nettavisens dom over den siste store debatten

Les også: Erna Solberg bommet grovt på asyltall

Nå får han hjelp av Charter-Svein

Morgendebatten gikk av stabelen uten ordførerkandidaten fra SV, og det var ikke mangel på forsøk fra NRK sin side. På direktesendt TV forsøkte utegående reporter Johan Mihle Laugaland å ringe Sakariassen, men kom bare rett på svareren.

– Det var mest synd for ham. Sakariassen pleier å være veldig på og gripe de sjansene han får, men jeg antar at forsovelsen skyldes mange lange dager for ham, sier Laugland muntert til Nettavisen.

Etter debatten forsøkte også NRK-reporteren å få tak i ordførerkandidaten, uten hell.

– Jeg kommer bare rett på svareren. Jeg håper ikke det er dette som gjør at han ikke blir ordfører, sier Laugland og legger til:

– Selv om valget ikke avgjøres før på mandag må det sies at det ifølge meningsmålingene ligger an til å bli borgerlig flertall. Så selv om han ikke blir ordfører kommer han uansett inn i bystyret.

Klokken 11.00 får Sakariassen en ny sjanse. Etter den debatten skal han drive mer valgkamp helt til siste slutt.

– Nå er jeg hvert fall våken og klar til resten av dagen og kvelden. Jeg får faktisk drahjelp fra Charter-Svein, som helt sikkert blir bra, sier han legger til følgende med glimt i øyet:

– Jeg må legge til at han ikke er kommet til Stavanger ennå. Så det er ikke fordi jeg har vært med ham at jeg forsov meg i dag!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere