RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Ap vil forby kontant betaling av store beløp

- Tiltaket vil ramme dem som forsøker å unndra seg skatt, arbeidsgiveravgift og moms, sier Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti.
- Tiltaket vil ramme dem som forsøker å unndra seg skatt, arbeidsgiveravgift og moms, sier Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo Arbeiderparti foreslår å forby kontant betaling for byggevarer og tjenester over 2.000 kroner.

Lokallaget lanserer forslaget som et ledd i arbeidet med å bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet, skriver Dagsavisen.

- Det er velkjent at kriminelle betaler med store kontantbeløp i plastposter. Tiltaket vil ramme dem som forsøker å unndra seg skatt, arbeidsgiveravgift og moms, sier Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti.

Bøhler sier han også ønsker en ordning som innebærer at personer med store pengesummer selv må sannsynliggjøre at de er tjent på ærlig vis. I forlengelsen av dette vil Oslo Ap også avskaffe tusenlappen.

Men i Byggmakker, Norges største byggevarekjede, blir forslaget møtt med skepsis.

- Vi opplever ikke at kunder kommer med poser fulle av penger. Majoriteten betaler med kort eller faktura. Hvitvaskingsregelverket er dessuten slik at vi har rapporteringsplikt ved kontantbeløp over 40.000 kroner, sier markedsdirektør Henning Johansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere