RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rune Gerhardsen håper å få med seg lokale OL-profiler i kampen om å sikre vinter-OL til Oslo i 2018.
Rune Gerhardsen håper å få med seg lokale OL-profiler i kampen om å sikre vinter-OL til Oslo i 2018. (Foto: Farid Ighoubah)

Oslopolitikere på gratis-cruise

Flere fremtredende Oslopolitikere var med på gratistur med Color Line. Nå skal de avgjøre om spilleautomater skal fjernes fra fergene.

(iOslo) Det var i desember 2004 at tusen personer var med på cruise fra Oslo til Kiel med «Color Fantasy». Blant dem var Olso-politikerne Rune Gerhardsen (Ap) og Svenn E. Kristiansen (Frp). Nå blir de beskyldt for å ha vært på smøretur, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en slags oppbygging av goodwill hos beslutningstager, kall det gjerne smøring. Dette er helt uakseptabelt, sier korrupsjonsekspert og forsker Tine Søreide ved Christian Michelsens institutt til Dagens Næringsliv.

I dag skal nemlig bystyret i Oslo vedta om rederiene skal bli bedt om å fjerne spilleautomatene om bord i passasjerfergene.

For Color Line vil det bety et tap av omsetning på 88 millioner kroner.

Derfor mener Søreide at slike turer er problematiske for politikere. Hun sier dette kan skape bindinger ved senere vedtak, og at det er politikernes oppgave å si nei takk.

Rune Gerhardsen er svært uenig med utsagnene, men sier at politikerne er profesjonelle, og at det derfor ikke er problematisk i det hele tatt å delta på slike turer.

Les flere saker på ioslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere