RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 160.000 har forhåndsstemt

FORHÅDSSTEMMER MER. Ifølge nettstedet Poll of polls viser en sammenligning for Oslo at det så langt er avgitt omtrent dobbelt så mange forhåndsstemmer i hovedstaden som på tilsvarende tidspunkt for fire år siden.
FORHÅDSSTEMMER MER. Ifølge nettstedet Poll of polls viser en sammenligning for Oslo at det så langt er avgitt omtrent dobbelt så mange forhåndsstemmer i hovedstaden som på tilsvarende tidspunkt for fire år siden. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
Snaut tre uker før valget har 161.489 velgere forhåndsstemt til årets stortingsvalg.

Muligheten åpnet 12. august. Bare i løpet av de to første dagene denne uken har nesten 43.000 forhåndsstemmer blitt avgitt, ifølge oversikten som Kommunal- og regionaldepartementet legger hver dag fram mot valget.

Det finnes ikke sammenlignbare tall på landsbasis fra forhåndsstemmingen underveis før stortingsvalget i 2009.

Men ifølge nettstedet Poll of polls viser en sammenligning for Oslo at det så langt er avgitt omtrent dobbelt så mange forhåndsstemmer i hovedstaden som på tilsvarende tidspunkt for fire år siden.

Inkludert i de drøyt 160.000 er 14.604 som benyttet seg av anledningen til å tidligstemme i tidsrommet 1. juli til 9. august, og 19.250 stemmer som er avgitt elektronisk over internett i tolv forsøkskommuner.

For fire år siden endte antall forhåndsstemmer på 707.489, noe som var ny rekord.

De som vil forhåndsstemme, må gjøre dette senest fredag 6. september. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere