*Nettavisen* Nyheter.

Overbyr Frp med 300 mill

- Lite troverdig, sier Jan Tore Sanner om at Ap vil gi ytterlige 300 millioner til sykehusene.

10.06.05 17:57

Ap mener at sykehusene bør få 300 millioner kroner mer enn det regjeringen og Frp er blitt enige om i justert nasjonalbudsjett.

- Vi mener at de økonomiske rammene sykehusene har fått tildelt er så stramme at det kan føre til nedbemanninger og dårligere pasienttilbud. Vi går derfor inn for å bevilge en milliard kroner mer til driften av de regionale helseforetakene i revidert nasjonalbudsjett, skriver Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg i en pressemelding.

I dag har finanskomiteens lagt fram sin innstilling om revidert nasjonalbudsjett. Regjeringspartiene og Frp ble i forrige uke enige om en avtale som innebærer at sykehusene får 700 millioner kroner mer enn det regjeringen foreslo.

- Dette er populistisk og lite ansvarlig av et parti med regjeringsambisjoner. For to uker siden mente Ap 500 millioner ekstra ville være nok. Nå vil de plutselig gi en milliard mer enn regjeringen foreslo - 300 millioner mer enn hva vi ble enig med Frp om, fnyser Høyres Jan Tore Sanner overfor TV 2 Nettavisen.

- Flere tiltaksplasser
Solberg er glad for at Arbeiderpartiet har fått gjennomslag for å gjeninnføre skattefradragene for pendlere som regjeringen og Frp fjernet i årets statsbudsjett.

Arbeiderpartiet foreslår 2300 flere tiltaksplasser enn det Regjeringen legger opp til for 2. halvår 2005. Av disse skal 500 tiltaksplasser være for yrkeshemmede, på grunn av en betydelig økning i antallet yrkeshemmede. Arbeiderpartiet går også inn for at permitteringsperioden på 42 uker videreføres og avviser Regjeringens forslag om å gå tilbake til en permitteringsperiode på 26 uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.