RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På domenejakt etter Nettavisen-avsløring

Sist oppdatert:
Etter at Nettavisen skrev at en student fikk e-posten til Kristin Halvorsen, fikk Finansdepartemenet det travelt.

I slutten av november skrev Nettavisen om studenten som fikk e-post ment for Kristin Halvorsens undersåtter. Da svarte Finansdepartementet at det ikke var mulig å sikre seg mot alle domenenavn som likner på departementenes egne sider.

Men fredag tok departementet over domenet findep.no.

- Vi tok over domenet fra studenten vederlagsfritt, sier informasjonssjef Runar Malkenes til Nettavisen.

- Fordi domenet var registrert gjennom et firma som ikke er eid av meg, måtte jeg føye meg etter eiers ønske, sier studenten i en e-post til Nettavisen.

Frist
Studenten hadde tidligere henvendt seg til Departementet og gjort oppmerksom på at han fikk e-post feilsendt. Da fikk han til svar at han hadde en dag på seg til å vurdere et tilbud på 5000 kroner for overlate domenet til departementet.

Ellers ville han få Regjeringsadvokaten på nakken.

- Vi har sikret oss flere domenenavn, men kan uansett ikke sikre oss mot alle navn som ligner. Vi vil nå ta dette opp med domeneklagenemnda, sa Malkenes.

Alarm
Nettavisen foretok senere en gjennomgang av domenenavn som likner offisielle nettsteder. Det fikk alarmklokkene til å ringe i departementet.

- Runden dere hadde med bokstavsammensetninger gjør at Departementenes servicesenter har registrert 14 domener. Noen var allerede kjøpt, men disse domene har i ettertid blitt overført de aktuelle departementene, sier informasjonssjefen.

Opprydding
Blant de ledige domenenavnen Nettavisen fant, var fddep.no og krddep.no (se liste i faktaboks).

Runar Malkenes er svært fornøyd med oppryddingen.

- Det var en god opprydding dere gjorde der, sier han.

Departementene har også fått god hjelp fra Regjeringsadvokaten.

- Regjeringsadvokaten har bidratt med juridiske vurderinger, og vært tydelig på hvor viktig det er at vi stanser det vi frykter kan være piratvirksomhet, sier Runar Malkenes.

3,5 millioner
Tidligere har Finansdepartementet kjøpt domenenavnet «statsbudsjettet.no» fra Adresseavisa. I mai punget Statsministerens kontor ut med 100.000 kroner for domenenavnet «smk.no».

Rekorden står imidlertid de tidligere Aetat, trygdeetaten og sosialetatene for. De punget ut med utrolige 3,5 millioner for nettadressen nav.no til et arkitektkontor.

Tidligere næringsminister Kristin Clemet var mer påholden, og sikret seg domenet skoleporten.no for en kopp kaffe fra Gyldendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere