Pedersen forsvarer oljeleting i nord

Foto: Erlend Aas (NTB/Scanpix)

- En hel generasjon er i ferd med å miste muligheten til å leve et helt vanlig liv, sier Helga Pedersen.

19.04.13 18:15

Aps nestleder Helga Pedersen viker ikke. Hun står fast på at Arbeiderpartiet må gå inn for konsekvensutredning av oljeleting i havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Som leder av programkomiteen presenterte Pedersen fredag hovedpunktene i programforslaget for de 300 delegatene på landsmøtet. Hun presiserte at det ikke er snakk om å ta stilling til boring.

- Når flertallet i programkomiteen foreslår konsekvensutredning, er det fordi det er i tråd med våre beste tradisjoner om en skrittvis og kunnskapsbasert tilnærming. En slik utredning er det beste verktøyet for å veie fakta, argumenter og interesser opp mot hverandre, sa nestlederen.

Pedersen framholdt at «Arbeid for alle» er Aps overordnede målsetting. Hun sa at utgangspunktet er veldig godt i Norge, uendelig mye bedre enn mulighetene i de fleste land i Europa.

- Når vi ser ut over kontinentet, er kontrastene til Norge store. En hel generasjon er i ferd med å miste muligheten til å leve et helt vanlig liv. Vi skal ikke lenger enn til Sverige for å se høy ledighet, sa Pedersen.

Hun viste til at situasjonen i Norge er helt annerledes.

- Men det er ikke kommet av seg selv, og vi skal ikke ta det som en selvfølge, advarte nestlederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.