Gå til sidens hovedinnhold

Pedersen mener Listhaug undergraver asylforlik

Arbeiderpartiets Helga Pedersen sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skaper et bilde i utlandet av at norsk asylpolitikk liberaliseres.

Det kan gjøre stor skade, mener Pedersen.

Listhaug har under en reise for å lære om Italias håndtering av migrantkrisen sagt til flere medier sagt at Norge vil fremstå som ett attraktivt og liberalt asylland dersom Stortinget ikke går inn for Frps forslag, skriver Dagsavisen. Dette skaper ifølge Pedersen et inntrykk som er i strid med «betydelige innstramninger» som Stortinget nå er i sluttfasen av å diskutere.

Les også: Frp slår alarm om innvandrer-Oslo

– Når Arbeiderpartiet og Stortinget gjør en betydelig innsats for å få til endringer i asylpolitikken, risikerer vi at alt arbeidet er bortkastet når Listhaug reiser rundt i verden og skaper et inntrykk av at asylpolitikken blir mer liberal enn nabolandene. Selv om det er feil, kan det gjøre stor skade, sier Pedersen.

Les også: Listhaug advarer mot ny flyktningkrise i Europa

Frp-statsråden avviser kritikken.

– Når Ap åpner for familiegjenforening i løpet av de tre første månedene for alle som får beskyttelse, er dette mer liberalt enn Sveriges forslag. Hvis Pedersen synes det er ubehagelig at vi forteller sannheten, bør de stemme for forslagene våre, eller fremme strengere forslag enn våre naboland. (©NTB)

Les også: Listhaug: - Folk blir sendt ut i overfylte farkoster med for lite bensin til å nå land

Kommentarer til denne saken