Pizza skal gi skole-disiplin

Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil ta belønningskort, pizzakvelder og time-out i bruk for å få ro i norske klasserom.

10.07.06 08:35

Mer ros til de som gjør noe bra, og mye mindre kjeft til elever som gjør noe galt, er kunnskapsministerens plan for å skape ro i Europas mest bråkete klasserom. Dette står sentralt i programmet «Pals» (Positiv atferd, støttende læringsmiljø og samhandling i skolen), som tas i bruk av 80 skoler til høsten.

- Det blir som på fotballbanen, alle er enige om et felles regelsett. Struktur og fastere rammer er bra for elevene, sier Djupedal til Dagbladet.

De elevene som deltar i opplegget, skal få et såkalt bra-kort hver gang de oppfører seg i tråd med klassens regelverk. Kortene samles sammen i en glassylinder klassen har felles, og kan veksles inn i goder som for eksempel pizzakveld, turer, kake på fredag eller en ekstra fritime.

Dersom en elev oppfører seg galt, skal læreren først forelle ham hvordan han er forventet å oppføre seg. Hvis ikke det hjelper, blir eleven tatt vekk fra området, eller får en såkalt «time-out».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.