Tidligere Høyre-leder Jan Peder Syse sa en gang om Gro Harlem Brundtlands Arbeiderparti at de stjal Høyres klær, mens Høyre var ute og badet.

Mens Støre bader i dårlige meningsmålinger, er det nå Høyre som stjeler både velgerne og fanesakene til venstresiden. Tidligere statsråd Torbjørn Røe Isaksen har i tidligere sagt i podkasten Ness at Høyre nå er det nye Arbeiderpartiet. Det skjønner Oslo Høyres ordførerkandidat i Oslo.

Du kan se intervjuet øverst i saken og høre det nederst.

Lege Anne Lindboe er Oslo Høyres ordførerkandidat til lokalvalget 2023. Hun er selve inkarnasjonen av denne nye typen Høyre-politiker som både på inn- og utpust snakker om å løfte de som har minst og om rettferdighet.

I den ferske podkasten Ness, se hele over eller hør under, forklarer hun sin politiske plattform.

Hun bruker en retorikk som til forveksling minner om en SVer, men hun tror at ved å ha en bedre verktøykasse, og bedre økonomistyring, så vil Høyre kunne hjelpe de som har minst, mye mer effektivt enn venstresiden.

– I Høyre er vi opptatt av å bruke pengene fornuftig. Da blir det mer til de som trenger pengene mest, forklarer Lindboe.

Hun mener at byrådet har lagt seg alt for langt til venstre, og sløser med pengene. Det gir voldsomt med rom for et parti som tør bruke private løsninger.

Vi har blitt vant til politikere som forlater politikken for å få seg en karriere i nærings- eller organisasjonslivet. Bjarne Håkon Hansen eller Kristin Krohn Devold er to av haugevis av eksempler.

Anne Lindboe har imidlertid gjort den motsatte bevegelsen.

Hun hadde en strålende karriere. Først som lege, deretter barneombud, før hun ble leder for Private Barnehagers Landsforbund.

Og så velger hun å satse alt på en politisk karriere som Høyres ordførerkandidat i 2023 i Oslo. En by som er delt sosioøkonomisk mellom rike vestkanten og den fattige østkanten, og hvor velgermassen har gått langt til venstre.

– Vi er en underdog, men jeg vil si at sjansene mine er femti femti, sier hun.

Hun forklarer hvordan Høyre skal bli det nye, brede styringspartiet. Og hvorfor Høyre er partiet du skal stemme på, hvis du vil hjelpe dem som har minst.