RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet gir SV stryk

Sist oppdatert:
Lederen i Politiets Fellesforbund harselerte med SV da han foreleste om den fremtidige politirollen for landets politistudenter.

Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen foreleste i dag for studentene på Politihøgskolen. Der ga han de rødgrønne partiene, som skal danne regjering, karakterer. Han håper SV ikke får for stor innflytelse i Justisdepartementet.

- Det hadde vært en fantastisk førsteside med Kristin Halvorsen som sier at vi trenger 3 000 nye politifolk i Norge. Se den forsiden. Jeg føler det er et stykke frem til vi får den. Det er nok fortsatt mer fokus på gratis skolemat i SV, spøkte Johannessen.

Han frykter at SVs innflytelse på kriminalpolitikken i den nye regjeringen skal bli for stor. Han setter derfor sin lit til at Arbeiderpartiet eller Senterpartiet tar styringen i et rødgrønt Justisdepartement.

- Den desentraliserte strukturen som er viktig for norsk politi, den er jeg nokså sikker på at Senterpartiet vil være en god garantist for. Hvis vi ser på metodeutvikling, så føler jeg at Arbeiderpartiet er veldig godt realitetsorientert

Mens SV har - ifølge Johannessen ytterst lite å bidra med.

- Ja, jeg føler vel på ingen måte at SV har vært noen pådriver verken for metodeutvikling i norsk politi, eller når det gjelder ressurser.

Her kan du lese Johannessens kravbrev til den påtroppende regjeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere