RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror ikke de når Anundsens mål

PU tror ikke de klarer justisminister Anders Anundsens (Frp) måltall for utsendelse av asylsøkere som har fått avslag på sin søknad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
PU tror ikke de klarer justisminister Anders Anundsens (Frp) måltall for utsendelse av asylsøkere som har fått avslag på sin søknad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen
Justisminister Anders Anundsen (Frp) har gitt beskjed om at 2.200 asylsøkere med endelig avslag skal sendes ut i løpet av året.

Men Politiets utlendingsenhet (PU) tror ikke de greier å nå målene.

I fjor var regjeringens mål å sende ut 1.900 asylsøkere som hadde fått endelig avslag, og i arbeidet med årets statsbudsjett insisterte Anundsen på å øke dette måltallet med 300 personer.

I sin månedsrapport for februar melder imidlertid PU at «det har vært en negativ utvikling på handlingsrommet for uttransporter innen kategorien asyl siden 01.01.2015». PU tror nå ikke at de klarer å sende ut flere enn 1.800 asylsøkere i år, skriver Bergens Tidende.

– Justisministeren valgte å ignorere de faglige rådene fra politiet i fjor høst. Det førte blant annet til at tallet på utsendelser til Afghanistan ble altfor høyt, noe vi i dag betaler prisen for. Jeg håper virkelig ikke han overkjører de faglige rådene fra Politiets utlendingsenhet en gang til, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF) til avisen.

«Justis- og beredskapsdepartementet har mottatt forslag fra Politidirektoratet om å justere innrettingen av måltallet for antall returer i 2015. Dette er nå til behandling i departementet,» skriver statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet i en epost til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere