RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne hyller Nettavisen

Sist oppdatert:
I dag er Nettavisen ti år. - Gratulerer med dagen, sier statsminister Jens Stoltenberg. Hva mener du om Nettavisen?

I dag, onsdag 1. november 2006, er Nettavisen 10 år gammel. I forbindelse med 10-årsjubileet har vi mottatt hilsener fra flere av landets politikere. Les gratulasjonene her!

LES OGSÅ: Nettguru: - Mer proff, mindre farlig

Dette er historien om Nettavisen - test deg selv!

Slik bruker idrettskjendisene Nettavisen

PS! I tillegg kan du selv være med å si det du mener om Nettavisen. Har du ris eller ros? Meld deg på i debatten nederst i saken!

Statsminister Jens Stoltenberg:
- Gratulerer med dagen! Jeg har stor glede av samarbeidet med dere. Nettaviser gir en helt ny dimensjon til nyhetsformidling. Vi som er oppvokst med papiraviser er fortsatt fascinert av hvor raskt nettaviser formindler nyheter. De har endret nyhetsbildet, sier Stoltenberg.

Finansminister Kristin Halvorsen:

- Jeg sjekker Nettavisen for å få et overblikk over det siste på nyhetsfronten, både innenriks og utenriks. Utviklingen i forhold til hurtig nyhetsformidling gjennom hele døgnet har vært utrolig i løpet av disse årene, og Nettavisen har her vært i forkant.

Lykke til med 10-årsjubileet! Nettavisen etablert seg som en nyhetsleverandør i det norske mediemarkedet.

Kulturminister Trond Giske:

- Nettavisen er egentlig pioneeren på nettnyheter, og var vel de første som skjønte at nettbrukeren var avhengig av et godt merkenavn, sier Giske til Nettavisen. Men Giske har også en pekefinger.

- Nettavisen lever i den faren som nettet byr på, at alt skal gå veldig fort. Det setter journalistikken på kontinuerlig prøve, sier Giske.

Barne-og likestillingsminister Karita Bekkemellem:

Som ivrig leser av Nettavisen siden starten gratulerer jeg med dagen. Nettavisen er et godt tilskudd til den norske mediefloaren på nett og har på sin måte vært banebrytene i Norge. Jeg ønsker Nettavisen fortsatt mange gode år og lykke til videre.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen:
- Jeg leser daglig Nettavisen. Når vi har hatt pressekonferanser, er det første jeg gjør å slå opp på nettopp Nettavisen for å se vinklingen. Dere er ofte først ute, med det siste. Jeg ønsker lykke til med 10-års jubileet.


Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen:
- Personlig er jeg innom Nettavisen av og til. Jeg leser spesielt (og kanskje ikke så overraskende) nyhetssaker fra dere som har å gjøre med de områdene jeg selv har ansvar for som minister. Hvis dere regner NA24.no som en del av Nettavisen, så synes jeg også at dere den siste tiden har fått til en bedre dekning av alt det spennende som skjer innenfor marin sektor.

- Reint personlig har jeg også bitt meg merke i at det var Nettavisen som oppdaget den etter hvert mye omtalte skrivefeilen ...Gratulerer med tiårsdagen!

Kommunal - og regionalminister Åslaug Haga:
- Ja, jeg leser Nettavisen. Gratulerer med dagen. Jeg ønsker alle dere i Nettavisen lykke til med arbeidet videre. Nyheter på nett har kommet for å bli, uansett hvor i Norge du måtte bo får du nyhetene like raskt! Tilgjengelighet er viktig når en bor i et langstrakt land som vi gjør.

Frp-formann Siv Jensen:
- Gratulerer med tiårsdagen! Nettavisen har gitt økt tilgang på ferske nyheter, og ført til at også andre medier jobber bedre. Lykke til videre!SVs parlamentariske leder Inge Ryan:
- Jeg leser Nettavisen når jeg har tid. Nettavisen har vært en pioner i utviklinga av nyhetsjournalistikk på nettet, men noen ganger er jeg uenig i hva dere mener er det viktigste som skjer i verden. Gratulerer med tiårsdagen! Lykke til med de neste ti åra!

Stortingets visepresident Carl I. Hagen:
- Når jeg er inne på nettet, leser jeg Nettavisen. Dere var først ute i Norge, og flyttet ungdommen over fra papiravisene til nettet. Min generasjon er mest opptatt av papiravisene, men også vi har begynt å lese på nettet.

- Nettavisene endret den politiske timeplanen. Når det nå skjer noe, dukker det opp med en gang, og vi har fått en mer kontinuerlig nyhetsdekning. Men generelt kan nettaviser bli flinkere i gjengivelsen av intervjuobjektene og når det kommer til faktaforhold.

Den tidligere Frp-lederen lovpriser de første eierne.

- Jeg vil gratulere Nettavisen-gründerne, som alle har blitt mangemillionærer. De så noe andre ikke så, og skal gratuleres med det.

Aps parlamentariske leder Hill-Marta Solberg:
- Jeg leser Nettavisen, og på den positive siden vil jeg nevne at dere er svært tidlig ute med nyhetsstoff. Samtidig mener jeg det litt for mye kjendisstoff og reklame på Nettavisen.

- Lykke til med de neste 10 årene!

Høyre-leder Erna Solberg:
- Som alle politikere leser jeg det meste, og er også ofte innom Nettavisen. Der andre nettbaserte medier som har papirutgaver er mer tilfeldig med hva de legger ut, er Nettavisen kjapt ute med nyheter.

Solberg minner om den tøffe starten.

- De som startet Nettavisen var tidlig ute, og det gikk ikke så godt i begynnelsen. Men nå har Nettavisen blitt en bra og hurtig oppdatert avis, og jeg vil få gratulere med dagen.

Krf-leder Dagfinn Høybråten:
- Nettavisen er ett av mine daglige oppslag og er ofte blant de kjappeste nettmediene når noe skjer. Lykke til med rask og sannhetssøkende journalistikk.

Venstre-leder Lars Sponheim:
- Nettavisen er en av de første jeg leser når jeg hver dag går gjennom nyhetsbildet. Jeg registrerer at dere ofte er først ute med de siste nyhetene. I så måte er Nettavisen en viktig medieaktør. Nettavisen var vel også blant de første i Norge som virkelig så potensiale i nettjournalistikk og nettnyheter. Dette er jo et område innenfor nyhetsformidling som virkelig har tatt av og her har Nettavisen definitivt funnet sin plass i medielandskapet. På vegne av Venstre vil jeg gratulere Nettavisen med 10-årsdagen og lykke til videre med arbeidet.

Senterpartiets parlamentariske leder Magnhild Meltveit Kleppa:
- Avisa fungerer som nyhetsvarslar for meg. De er tidleg ute! Gratulerer med dagen! Lukke til med viktig arbeid, også med å ta dei 700 000 nynorskbrukarane i dette landet meir på alvor!

NHO-direktør Finn Bergesen
- Gratulerer med dagen! Jeg leser Nettavisen hver dag. Det er den av nettavisene jeg leser mest. Dere er flinke til å raskt få ut nye saker.

Det er viktig. Så har dere grei design på siden. Med innføringen av nettaviser har vår mediehverdag endret seg for oss som hele tiden er avhengig av hva som er nytt. Men det kan også være plagsomt. Derfor leser jeg ikke Nettavisen hjemme.

Kjell Magne Bondevik
- Jeg følger nyhetene på Nettavisen jevnlig. Den ligger inne blant favorittene på PC-en. Nettavisen har funnet sin plass i det norske mediebildet. Den har en blandet meny, med mye nyttig stoff. Gratulerer med tiårsdagen!

Tidl. statsminister Kåre Willoch:
- Jeg leser ikke Nettavisen med den grundighet som den sikkert fortjener, men jeg kommer bort i den rett som det er i forhold til innspill i saker jeg burde ha sett. Men jeg ser en stor fremtid i nettaviser. Men jeg ønsker meg likevel at man toner ned underholdningsstoffet, og gir mer rom for fakta og «resonnement».

Investor Ola Mæhle:
- Det var min gode venn Odd Harald Hauge som var med å starte opp Nettavisen. Nettstedet har vært en pioner, og en foregangsavis for andre aktører på Internett. Dere leverer et godt produkt, fin grafikk og flott lay-out. Det er bare å gratulere.

Politidirektør Ingelin Killengreen:
- Nettavisen har utviklet seg til å bli en sentral nyhetskilde - også for politiet. Utviklingen av nettmedier har på mange måter vært utfordrende for politiets arbeid. I dag er det imidlertid selvsagt for oss både å gi og å hente informasjon i Nettavisen og i andre nettmedier hver eneste dag. Vi stiller oss gjerne i gratulantenes rekker!

Økokrimsjef Einar Høgetveit:
- Jeg har Nettavisen som min startside og har lest denne i en del år. Det er en god nyhetskanal som er rask ute med sakene. For å bli oppdatert på om det er noe nytt som skjer, så slår jeg på den.

Advokat Tor-Erling Staff:
- Jeg beklager, men nettaviser er ikke mine favoritter. Dermed heller ikke jubilanten. Beklager. Nettaviser får livet til å passere for hurtig, og det blir ingen tid til egen tenkning.

Arne Johannessen, leder for Politiets fellesforbund:
- Jeg synes Nettavisen er et kjempeflott supplement til de trykte avisene. Nettaviser kommer raskt ut med nyheter, og du får raskt oversikt over det som skjer. På denne måten blir de veldig aktuelle. Men for meg kan aldri en nettavis erstatte den trykte avisen hvor du får mer bakgrunnsstoff, bilag og dypere analyser som jeg liker og er glad i. Men jeg er ikke i tvil om at Nettavisen sitt inntog har vært et godt og viktig supplement til nyhetsverdenen. Og for oss som også skal nå ut med vårt budskap, er det en veldig god tilvekst.

- For politiet sin del er nettaviser kjempeviktig. Det er en ny kanal i etterforskning i store og viktige saker. Du når ut til et publikum og ikke minst ungdommen. Jeg ønsker å gratulere med 10-årsjubileet og ønsker Nettavisen lykke til med i fremtiden.

Hva mener du om Nettavisen etter at den har levd i 10 år? Bli med i debatten under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere