Gå til sidens hovedinnhold

- Politisk karaokebar

Til og med vitsene var de samme, gamle da Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik brakte sammen torsdag kveld.

TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen var til stede under første del av statsministerduellen i Kristansand torsdag kveld. Ifølge ham var intet nytt under solen.

- Første del av debatten bar preg av, om jeg kan låne Ole Paus’ uttrykk, politisk karaokebar. Gamle slagere surret uavbrutt og de to hadde fint lite nytt å komme med, sier Kristiansen.

Både Stoltenberg og Bondevik brukte mye tid på hvor kaotisk Norge vil bli om motparten vinner valget.

Skremte med RV
Stoltenberg prøvde å bringe regjeringsspørsmålet inn i valgkampen, og etterlyste en plan B fra Bondevik. Statsministeren svarte med RV-skremsel.

- Bondevik viste til at RV har gjort det bra i flere målinger, og forsøkte å skremme med at med et RV på vippen kan det bli kaos på sosialistisk side, sier Kristiansen.

Dødt løp
Bondevik viste også til SV-veteran Stein Ørnhøis utspill om at den rødgrønne siden på sikt kan få problemer dersom Arbeiderpartiet blir veldig mye større enn SV.

Kristiansen vil ikke kåre noen vinner av debatten.

- Dette var ganske jevnt. De to kjenner hverandre godt og er veldig forutsigbare. Jeg er mest imponert av at de ikke blir lei av egne argumenter. Til og med vitsene var de samme, sier Kristiansen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken