RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prioriterte kreftpasienter – avsatt

Sist oppdatert:
Radiolog Per Mathisen ved Sørlandet sykehus nektet å la dagligdagse lidelser gå foran kreft.

Sørlandet sykehus i Mandal har ikke egne eksperter på røntgenbilder, og må derfor sende bildene til sykehuset i Kristiansand for å bli tolket.

Radiolog Per Mathisen ledet avdelingen som gjør dette arbeidet, og han nektet å ta imot røntgenbilder fra pasienter i Mandal med mindre alvorlige lidelser, så lenge han hadde kreftpasienter stående i kø, skriver Fædrelandsvennen.

Mathisen ble fratatt det faglige ansvaret, men ingen av hans kolleger ville overta ansvaret. Avdelingen er nå satt under administrasjon av en overlege fra sykehuset i Arendal.

- Dette er en fallitterklæring. I en sånn situasjon må jeg prioritere sykehuspasienter framfor folk med banale lidelser, som fastlegene i Mandal ønsker å få utredet, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

Underbemanning ved Senter for kreftbehandling i Kristiansand har gjort at stadig flere kreftpasienter blir henvist til det private røntgeninstituttet. I Kristiansand blir pasienter med banale lidelser henvist til Røntgensenteret, og de belastes derfor ikke sykehuset.

Mathisen mener pasienter ved sykehuset i Mandal også bør henvises dit. Han tror det er økonomiske hensyn som gjør at sykehuset i Kristiansand vil ha de mindre syke Mandals-pasientene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere