RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Punkterer CO2-bombe

Sist oppdatert:
- Det kommer ingen milliardregning til næringslivet for CO2-rensing, lover Jens Stoltenberg.

STATSMINISTERENS KONTOR: (Nettavisen): Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen avviser at regjeringen vil lempe kostnader i milliardklassen over på industrien, slik Dagbladet skriver onsdag.

- Ingen i regjeringen vil foreslå noe som betyr en milliardregning eller rasering av norske arbeidsplasser, sa Stoltenberg etter et møte i Regjeringens kontaktutvalg onsdag.

- Vi har vist før at vi kan få ned utslipp uten å sette arbeidsplasser over styr. Det skal vi greie igjen, fortsatte han.

Feil
Stoltenberg avviste oppslaget i Dagbladet onsdag om at Regjeringen vil tvinge norsk næringsliv til å betale flere milliarder kroner for CO2-kvoter.

- Tallene er helt feil. Vi diskuterer ingen tall i den størrelseorden. Men vi skal lage ferdig et forslag til tiltak som skal få ned utslippene. Jeg foreslår alle tar det med og slapper av til forslaget ligger på bordet, sa han.

EU
Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen understreker at SV ikke har krav de andre regjeringspartiene ikke kan gå med på.

-SVs posisjon er den samme som i alle tre regjeringspartiene: Å få til en tilknytning til EUs kvotesystem som betyr at vi bidrar til klimatiltak, og at at norsk industri fortsatt drives fra Norge og skal være blant verdens miljøledere, sa hun.

Beroliget
NHO-president Finn H. Bergesen sier han er beroliget etter møtet med Stoltenberg og Halvorsen.

- Vi får en løsning som næringslivet kan leve med, som styrker arbeidsplassene i Norge og som bedrer klimaet, sier han til Nettavisen.

Han understreker at industrien vil ta sin del av kostnadene ved forurensing.

- Det er vi forberedt på å gjøre, men det må være på en måte som sikrer like konkurransevilkår med industrien i resten av Europa, sier han.

LOs nestleder Roar Flåthen er også fornøyd.

- Regjeringen må ta den dialogen med næringslivet og industrien. Hvis ikke, vil industrien flytte ut. De signalene som er gitt nå, er et godt utgangspunkt, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere