RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot Djupedal

- Vi reagerer med skrekk og vantro, sier leder for Studentparlamentet ved høyskolen i Oslo.

Tirsdag ble det klart at det er Bergen og Stavanger som i denne omgang får tildelt midler til flere studentboliger. Det har satt sinnene i kok hos Oslo-studentene.

- Vi reagerer med skrekk og vantro, og er irritert over at det ikke har dryppet en eneste krone på Oslo, sier Studentparlamentets leder, Vegard Jæger, til Nettavisen.

Les mer: 279 nye studentboliger.

Stavanger og Bergen
Kunnskapsdepartementet skrev i en pressemelding tirsdag at de bevilger midler tilsvarende 100 boenheter til Stavanger og 179 hybelenheter til Bergen. I 2007 er det 98 millioner kroner til fordeling. Dette tilsvarer omlag 415 boenheter totalt.

- Stavanger og Bergen har et stort behov for nye studentboliger. Vi har valgt å fokusere på forutsigbarhet for samskipnadene, og prioriterer derfor ferdigstillelse av allerede påbegynte studentboligprosjekter. I tillegg har vi prioritert byer med lav dekningsgrad. Vi ser at behovet er stort, og vi vil komme tilbake med nye bevilgninger i senere budsjettet, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal i pressemeldingen.

500 på venteliste
Jæger representerer 12.000 av Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) sine 18.000 medlemmer.

- Vi ble veldig skuffet over kuttene til studentboliger i statsbudsjettet, men hadde håpet å få noe av potten. Ved semesterstart i fjor høst hadde vi 500 studenter på venteliste. I tillegg er det ene av de to nye studenthusene vi åpnet i fjor bare delfinansiert. Det betyr at vi mister 200 studentboliger etter sommeren neste år, forklarer en oppgitt Jæger.

Les flere eiendomssaker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere