*Nettavisen* Nyheter.

Raser mot UDI-ekteskap

Foto: Gry E. Veiby

Frp mener den narkodømte innvandreren som giftet seg med en UDI-kvinne, bør kastes ut av landet, mens kona bør følge etter.

25.06.07 12:59

Marokkaneren ble utvist fra Norge i 2004, etter å ha løyet om sitt opprinnelsesland, stukket av fra asylmottaket og forsøkt å selge hasj til politimenn, ifølge VG.

Mannen er gift med en kvinnelig ansatt i Utlendingsdirektoratet, og har nå søkt om familiegjenforening i Norge. Det provoserer Fremskrittspartiet.

- Han skal selvfølgelig ikke være i landet, sier Per Willy Amundsen, Frps innvandringspolitiske talsmann, til Nettavisen.

- Likner på korrupsjon
Han etterlyser en opprydning i UDI, som han kaller et «problembarn i norsk forvaltning».

- Dette føyer seg i rekken av UDI sine lite kloke vurderinger. Denne saken ligner jo til forveksling på korrupsjon. UDI forvalter norsk utlendingspolitikk og det gjør de på en særdeles dårlig måte, mener Amundsen.

- Men man kan vel ikke forby norske personer å gifte seg med innvandrere?

- Nei, men at man gifter seg skal ikke automatisk bety at man får oppholdstillatelse.

- Så du mener at kvinnen bør flytte til Marokko sammen med mannen?

- Ja, hvis det er veldig viktig for kvinnen å bo i samme land som mannen, så kan hun det. Mannen har ikke noe i Norge å gjøre.

Får ikke konsekvenser
Kvinnen har tidligere vært gift med en annen marokkaner. Han fikk da oppholdstillatelse i Norge etter en familiegjenforening med henne. UDI skriver i en e-post til Nettavisen at kvinnen ikke jobber med behandling av enkeltsaker, og at UDI ikke vil følge opp saken videre. Mannens søknad om familiegjenforening vil bli behandlet på ordinær måte.

UDI understreker at de har retningslinjer for håndtering av habilitet når det gjelder personer med utenlandsk bakgrunn eller som er i nær familie med personer med utenlandsk bakgrunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.