Raymond Johansen er byrådslederkandidat

Aps partisekretær Raymond Johansen bekrefter at han er kandidat til å bli ny byrådsleder i Oslo.

Aps partisekretær Raymond Johansen bekrefter at han er kandidat til å bli ny byrådsleder i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- 18 år med borgerlig styre er nok, sier Johansen.

05.09.14 13:20

- Nominasjonskomiteen har bedt meg avklare om jeg stiller meg til disposisjon. Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, skriver Johansen på Facebook.

Dermed må Arbeiderpartiet finne nye personer i to av de tre vervene i toppledelsen. Torsdag opplyste også Helga Pedersen at hun ikke tar gjenvalg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Les også: - Mannen min er veldig fornøyd

- 18 år med borgerlig styre er nok
Johansen skriver at han er stolt av Oslo.

- Oslo er byen jeg har vokst opp i. Oslo er byen mine barn har vokst opp i. Oslo er byen min. Jeg er stolt over at Oslo vokser raskere enn noen andre byer i Europa. Jeg er stolt over at stadig flere velger å leve sine liv her. Den utviklingen vil jeg være med på å planlegge for, skriver Johansen.

Han mener det nå er tid for et skifte i hovedstaden.

- 18 år med borgerlig styre er nok. Det trengs nye tanker og nye ideer. Oslopolitikken må løfte blikket og se sammenhengene mellom det lokale, det nasjonale og det internasjonale. Hvis vi vil kan Oslo bli ett av verdens mest attraktive steder å bo og arbeide i. Det krever etablering av nye spennende arbeidsplasser, gode opplæringsinstitusjoner, et trygt lokalmiljø og et levende kultur- og idrettstilbud, skriver han.

Det var Dagsavisen som først meldte at Johansen stiller som kandidat.

Her er Johansens Facebook-melding:

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


Rieber-Mohn sier nei

Johansen har vært et sterkt ønsket navn som kandiat til byrådsledervervet i Oslo.

Varaordfører Libe Rieber-Mohn, som har vært partiets byrådslederkandidat, hadde frist til fredag på å svare om hun ønsker gjenvalg.

Fredag ble det kjent at Rieber-Mohn sier nei til gjenvalg.

Nå åpnes altså døren for nye lederskikkelser i Arbeiderpartiet, der særlig partiets justispolitiske talsperson, Hadia Tajik og mangeårig statsråd Trond Giske trekkes frem som favoritter.

Kan ikke ha to menn
Ifølge Dagbladets kilder kan Giske enten få den innflytelsesrike jobben som partisekretær, eller han kan bli nestleder.

NESTLEDER?: Hadia Tajik trekkes frem som en av favorittene til å bli ny nestleder i Ap. Foto: Lars Brock Nilsen

Velges det siste, må imidlertid partistrukturen endres. Arbeiderpartiet har nemlig vedtektsbestemt at partiet ikke kan styres av to menn, så må løsningen blir å utvide fra én til to nestledere.

Les også: - Rydder plass for Giske

Torsdag fortalte Helga Pedersen til Nettavisen hvorfor hun ikke tar gjenvalg.

- Det er rett og slett fordi at jeg ønsker å frigjøre tid for å være mer med mine to barn, som er 3 og 7 år, fortalte Pedersen.

Hun ønsket ikke å spekulere i hvem som bør overta etter henne.

- Jeg skal definitivt ikke lansere kandidater i dag, men er opptatt av at ledelsen skal speile bredden i partiorganisasjonen, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.