Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen vil ikke bli nestleder i Ap

Vil ikke overta Giskes jobb.

- Jeg er ikke en kandidat som nestleder. Jeg er byrådsleder i Oslo, sier Raymond Johansen (Ap) til Nettavisen på NHOs årskonferanse.

Etter at Trond Giske i helgen trakk seg fra vervet som nestleder, har spekulasjonen gått om hvem som skal overta. Johansen har av flere vært nevnt som mulig kandidat, men for byrådslederen selv er det helt uaktuelt.

Les også: Ap-ledere splittet i synet på om Tajik kan fortsette alene

Viktig jobb

Han viser til at som sjef for Norges største kommune og fylke, har han allerede en av de største jobbene av noen arbeiderpartipolitiker.

- Byrådsleder i Oslo er en betydelig posisjon for en arbeiderpartipolitiker å ha. Når Ap ikke er i posisjon på Stortinget, er det en av de aller viktigste, i alle beskjedenhet, sier han.

Les også: Tror ikke Giske blir erstattet som nestleder

Han mener det ikke er noe i veien for at Ap har kun én nestleder frem til landsmøtet i 2019.

- Ap har gjennom sin historie hatt både én og to nestledere. Vi har nytt landsmøte i 2019 og i forkant av det, så settes det ned en valgkomité. Da må de gjøre sin vurdering og komme med en innstilling til landsmøtet, sier han.

Les også: Støre: - Jeg har selv rådet Giske til å trekke seg

Les også: Trond Giske avviser at han ble bedt om å gå av

Sympati med Giske

Johansen sier at han har sympati med Giske, som nå er sykemeldt.

- Trond har hatt en veldig tøff periode, han har vært utsatt for et vanvittig mediepress. Jeg har stor sympati for Trond og håper han raskt kommer til hektene igjen, sier han.

Han roser samtidig Støre for sin behandling av saken.

- Jeg synes det har vært en klok og grundig behandling fra partilederen, som sentralstyret ga sin tilslutning til. Samtidig hadde Giske selv trukket konklusjonen om å trekke seg, og jeg tror det har vært fornuftig, sånn situasjonen har vært.

- Hva betyr det for Arbeiderpartiet at en så markant person som Trond Giske forsvinner ut av partiledelsen?

- Ap består av veldig mange flinke personer og partiet står over personene. Nå må vi jobbe for å få frem nye og flinke personer. Det klarer vi helt sikkert, vi er et folkeparti med over 50.000 medlemmer, sier Johansen.

Kommentarer til denne saken