RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødgrønn framgang i ny meningsmåling

Foto: Varfjell, Fredrik (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De rødgrønne partiene er i ferd med å ta igjen de borgerliges ledelse, viser en ny meningsmåling TNS Gallup har laget for TV 2.

Alle de tre rødgrønne partiene går opp i målingen, mens alle de fire borgerlig går tilbake. Både KrF og Venstre ligger unner sperregrensen i målingen, mens SV og Senterpartiet begge kryper over, melder TV 2.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier til kanalen at målingen er en stor inspirasjon.

– Ap kan vinne valget sammen med våre regjeringspartnere, og det skal vi mobilisere for hver eneste dag fram til valgdagen, så er det velgerne som avgjør til slutt, sier Stoltenberg.

Målingen ville gitt Høyre og Frp til sammen 86 mandater, mens de rødgrønne ville fått 78. Målingen viser også at Miljøpartiet De Grønne ville kommet inn på Stortinget med ett mandat med en oppslutning på 2,4 prosent (+0,4).

Ap går fram 1,7 prosentpoeng til 30,1 prosent. SV og Sp går begge fram med 1,6 prosentpoeng til henholdsvis 5,5 og 5,6 prosent. Rødt gikk tilbake 0,5 prosentpoeng til 1,4 prosent.

På borgerlig side går Høyre tilbake til 31,6 prosent (-2,5), mens Frp ligger på 14 prosent (-0,5). Venstre og KrF ender på henholdsvis 3,6 og 3,7 prosent (-1,5 og -0,9).

Dette er den første nasjonale meningsmålingen som er publisert siden begynnelsen av juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere