OSLO SENTRUM (Nettavisen): Tirsdag skrev Nettavisen om rådhusgarasjen der politikerne kan parkere gratis, samtidig som de fjerner parkeringsplassene i gatene rett utenfor.

Det setter sinnene i kok hos dem som blir rammet. Espen Andersen, som jobber for rørleggerfirmaet Vann-teknikk i Oslo, er en av dem.

Nettavisen møter ham utenfor Oslo rådhus, der de fleste parkeringsplassene nå er blitt fjernet av det rødgrønne byrådet.

Så langt har de fjernet 400 plasser, og innen utgangen av 2018 skal totalt 700 parkeringsplasser være borte.

- Nå blir jeg rammet på verste vis som håndverker. Det er vanskelig for oss å få satt fra oss en bil og utføre en jobb i sentrum nå. Det er blitt nærmest håpløst, sier Andersen til Nettavisen.

SE VIDEO: Her parkerer politikerne gratis:


Andersen mener parkeringsplassene fjernes uten en god plan.

– Det sittende byrådet fjerner alt uten mål og mening. Jeg skjønner at vi skal ned med utslipp og sånt, men vi rammer jo helt blindt i sentrum her. Det er bare å måle lufta rett utenfor Ring 1 – det er ikke noe dårligere kvalitet der enn det er her inne, tordner han.

– Politikerne har også selv en egen garasje under rådhuset som de kan parkere i. Hva tenker du om det?

– Vi er rimelig klar over det, men prøv å snakk med dem der oppe. Du får ikke noe svar av det, for de går en skolevei med uttalelser der vi vanlig dødelige er helt sjanseløse, sier han.

Les også: Fjerner 700 p-plasser i Oslo: Her parkerer politikerne helt gratis

Har du et tips til saken? Kontakt Nettavisens journalister, Jørgen Berge eller Tommy H.S. Brakstad

– Frykter at turist blir påkjørt

– Så dette påvirker arbeidsdagen din mye?

– Ja, helt vanvittig mye. Nå skal jeg gjøre en jobb, og det er bare flaks at jeg kan stå her i to timer, sier Andersen, som fant en parkering ved rådhuset til slutt.

Like ved der vi står, er det plassert ut flere bord, stoler og krakker, der parkeringsplassene var før sommeren. Det er også satt ut blomsterkasser.

– Hvis du spør hva folk tenker om hvordan det er blitt utenfor rådhuset, så er det kastet ut bord, stoler og steiner. Det er jo også mye turisbusser her som nesten ikke kommer forbi, så vi som ferdes her i sentrum bare venter på når en turist blir kjørt ned. Da blir det kanskje litt mer liv og røre rundt den saken, sier Andersen.

Les også: Solvik-Olsen parkerings-refser Oslo-byrådet

– Jeg merker det veldig godt

Andersen får støtte av Anita Bjølge-Oller.

– Ja, jeg har merket det veldig godt, sier hun, og utdyper:

- Det gjør det litt vanskelig å gjøre jobben sin. Spesielt jeg som jobber i et begravelsesbyrå som må innom ambassader, fylkesmann og byfogd, så blir det vanskelig å komme seg til steder med bil – og det går ikke å bruke buss i min jobb, sukker Bjølge-Oller.

Hun innrømmer at bilen derfor må parkeres ulovlig av og til.

– Jeg pleier å finne et sted jeg kan sette fra meg bilen – og håpe at det går bra, sier hun.


– De bør kjenne det på kroppen

Bjølge-Oller reagerer derfor sterkt på at politikerne beholder sin garasje.

– Jeg tenker at hvis du skal lage regler for folket, så bør du leve litt som folket, sier hun om rådhusgarasjen.

– Så de burde heller ikke hatt noen parkeringsplass her?

– Nei, de burde kjenne på kroppen hvordan det er å kjøre rundt her, konstaterer Bjølge-Oller.

Hva synes du om at politikerne fjerner gateparkeringen og beholder sin egen gratis parkering? Si din mening i kommentarfeltet!