RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Refser Frp-kollega

Sist oppdatert:
Ulf Erik Knudsen (Frp) tar avstand fra utspillet til partikollegaen som ber norske menn velge asiatiske kvinner fordi norske kvinner ikke er nok «kjerring».

- Mange menn savner den gode, gamle kjerringa som visste hvordan hun skulle holde familien sammen. Og da mener jeg «kjerring» i en positiv betydning av ordet, sier Frp-politiker Per Bjørnar Rødde fra Hitra til VG.

Lokalpolitikeren mener at norske kvinner er blitt alt for opptatt av karrierer. Det fører et kaldt Norge fullt av frossenpizza, overvekt og barn med psykiske lidelser fordi mamma ikke er hjemme.

Vil ha tilbake husmoren og tryggheten
Derfor bør norske menn følge hans eksempel, og finne reserverte og høflige kvinner i Asia, mener Rødde.

Men Ulf Erik Knudsen, som sitter i familie- og kulturkomiteen for Frp, har slett ikke sans for partikollegaens utspill.

- Han har jo et poeng i at en ikke skal være politisk korrekt, men synspunktene hans må stå på hans egen regning. Dette er ikke noe Frp ønsker å stå for eller bli forbundet med, sier Knudsen til Nettavisen.

Hyller norske kvinner
Familiepolitikeren synes tvert i mot at norske kvinner er gode nok.

- Det er helt greit at kvinner ønsker seg karriere, det har vi forsøkt å hjelpe til med med blant annet barnehageforliket. Vi synes dessuten norske kvinner er flotte og moderne kvinner.

- Tror du kritikken av norske kvinner kan skade Frp i valgkampen?

- Jeg tror ikke det vil styrke Frp, for å si det slik. Vi har jo fortsatt noen originaler på listene våre. Det er bra at det er høyt under taket i Frp, men denne karen snakker ikke Frp-politikk. Han må ha lov til å ha sitt syn, men jeg ville satt pris på at det ikke kom i VG, sier Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere