RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refses for ureglementert Spania-tur

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen får massiv kritikk for at han tilbringer hele januar i Spania uten å ha søkt om permisjon fra Stortinget. Frp-lederen hever full lønn på 50.000 kroner for å kose seg i solen.

Dagsavisen har snakket med en rekke stortingspolitikere som er provoserte over at Hagen tar seg slike friheter. De gir uttrykk for at ingen andre kunne gjort det samme.

Stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap) sier at Carl I. Hagens permisjon bryter med regelverket på Stortinget.

- Er man borte over en uke, skal man normalt søke om permisjon. Ifølge regelverkets bokstav skulle Hagen søkt om permisjon for dette fraværet, sier Kosmo til Dagsavisen.

Han kommer likevel ikke til å ta opp tjuvpermen med Hagen når han er tilbake, for det mener han er en sak mellom Hagen og Frps stortingsgruppe.

Stortinget har en uformell «gentlemans agreement» som går ut på at representantene kan bytte på å være borte, slik at voteringsutfallet blir korrekt selv om enkelte representanter av nødvendige årsaker ikke er til stede i salen. Det er dette Hagen benytter seg av for å dra til Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere