RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei til Stortinget fra Finansdepartementet med statsbudsjettet i vesken.
Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei til Stortinget fra Finansdepartementet med statsbudsjettet i vesken. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Regjeringen bruker rekordmye oljepenger

Sist oppdatert:
Øker oljesmøringen med 25 milliarder kroner.

OSLO (NTB): Bruken av oljepenger øker til 194 milliarder kroner i regjeringens forslag i statsbudsjett for neste år. Det er 2,8 prosent av oljefondets verdi.

Flere kilder på Stortinget bekrefter onsdag morgen overfor NTB at Solberg-regjeringen legger opp til å bruke 194 milliarder kroner fra oljefondet i statsbudsjettet for neste år.

Det innebærer en økning i oljesmøringen med 25 milliarder kroner. I år har regjeringen anslått at det vil bli brukt 168,8 milliarder kroner fra oljefondet.

– Budsjettet svarer på de utfordringene norsk økonomi står overfor, både på kort og lang sikt, sa finansminister Siv Jensen (Frp) da hun møtte pressen utenfor sin bolig i Oslo tidlig onsdag morgen.

Jensen la til at det kommer tiltak som raskt skal bremse veksten i arbeidsledigheten i tillegg til strukturelle tiltak for omstilling på lengre sikt.

Regjeringen foreslår å kutte selskapsskatten til 25 prosent neste år, og ytterligere ned til 22 prosent innen 2018, får NTB bekreftet. Personskatten skal senkes tilsvarende.

De samlede skattekuttene neste år blir noe under 10 milliarder kroner, får NTB opplyst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere