RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fredag legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram forslag for Stortinget om flere endringer i friskoleloven.
Fredag legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram forslag for Stortinget om flere endringer i friskoleloven. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Regjeringen dropper elevkrav for friskoler

Sist oppdatert:
Regjeringen trekker kravet om at landets friskoler må ha minst 30 elever for å få støtte.

Fredag legger kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram forslag for Stortinget om flere endringer i friskoleloven. Men det opprinnelige forslaget om å øke elevgrensen fra 15 til 30 elever for at en friskole skal motta støtte, er nå strøket.

Kunnskapsministeren sier motstanden fra støttepartiet Kristelig Folkeparti (KrF), og også fra regjeringspartner Fremskrittspartiet (Frp), har vært avgjørende.

– Vi mente det var fornuftig å heve elevgrensen, men vi trekker nå kravet fordi vi ønsker å få et så bredt flertall som mulig for den nye loven, sier Isaksen til NTB.

Han peker også på at forslaget fikk svært hard medfart i høringsrunden fra en rekke instanser.

Dersom forslaget hadde gått gjennom ville 30 til 40 av dagens friskoler stått i fare for å bli nedlagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere