RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen fremmer omstridt snøscooter-lov

I dag er det bare i Nord-Troms og Finnmark at kommunene har lov til å åpne snøscooterløyper for fornøyelseskjøring.
I dag er det bare i Nord-Troms og Finnmark at kommunene har lov til å åpne snøscooterløyper for fornøyelseskjøring. Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Regjeringen fremmet fredag et lovforslag for Stortinget som lar kommunene åpne snøscooter-løyper uten krav om nyttekjøring.

Forslaget har møtt sterk motstand fra naturvernbevegelsen og en rekke friluftsorganisasjoner. Meningsmålinger har også vist at et klart flertall i befolkningen er mot å liberalisere snøscooterkjøringen.

Lokaldemokrati

I dag er det bare i Nord-Troms og Finnmark at kommunene har lov til å åpne snøscooterløyper for fornøyelseskjøring. Hvis lovendringen går gjennom i Stortinget, blir det opp til kommunene i hele landet å bestemme selv.

– Gjennom lovforslaget styrker vi lokaldemokratiet og følger opp en klar bestilling fra et bredt flertall på Stortinget, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

Vil ta ansvar

I en pressemelding understreker miljøvernministeren at kjøringen bare skal skje i faste løyper, og at sårbare områder som verneområder og nasjonale villreinområder ikke vil bli berørt. Sundtoft argumenterer også for at kommunene blir pålagt å ta hensyn til ulemper for friluftsliv, naturmangfold og sikkerhet når de anlegger løyper.

– Regjeringen har tillit til at lokalpolitikere vil være sitt ansvar bevisst og ta hensyn til de ulike interessene dersom de ønsker å anlegge snøscooterløyper, sier miljøvernministeren.

Kritisk

SV stiller seg kritiske til lovforslaget og forlanger en bred behandling i Stortinget.

– Regjeringens forslag er en trussel mot folks rett til å oppleve naturen fri for forstyrrelser og støy. Spørreundersøkelser viser at et stort flertall i befolkningen ikke ønsker mer scootertrafikk og det bør partiene på Stortinget lytte til, sier SVs stortingsrepresentant Ingunn Gjerstad i energi- og miljøkomiteen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere