*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen med ny ordning: Snart kan Støre betale mer skatt

MER SKATT: Snart får mangemillionæren Jonas Gahr Støre lov til å betale mer skatt. - Finansdepartementet har tidligere i år bedt Skatteetaten etablere en løsning for frivillig innbetaling av ekstraordinær skatt. Ordningen skal være på plass innen utgangen av juni, sier statssekretær Jørgen Næsje (Frp) til Nettavisen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Jonas Gahr Støre sier det er urimelig at folk med hans økonomi får skattelette. Nå åpner regjeringen for at Støre kan betale mer skatt - hvis han vil.

20.04.17 12:01

Det var under startskuddet for helgens landsmøte at Ap-leder Jonas Gahr Støre kom med uttalelsen, da som et utspill mot blå-blå skattekutt.

- Jeg finner det dypt urimelig at noen med min økonomiske situasjon har opplevd skattekutt gjennom de fire årene med denne regjeringen, sa Støre.

Millioner i formue

Arbeiderpartiets leder står oppført med en skattbar inntekt på 2,9 millioner kroner i skattelistene for 2015, og en formue på 64,5 millioner kroner. Støre er dermed en av dem som har fått fordeler av den sittende regjeringens skattepolitikk.

Les egen sak her: Jonas Gahr Støre: - Dypt urimelig at noen med min økonomi får skattekutt

Les også Gunnar Stavrums blogg: Skatteplanlegger og skattemoralist

Ny ordning

I juni får Ap-lederen mulighet til å betale inn den skattelettelsen han mener det er urimelig at han har fått. Da vil skattemyndighetene ha på plass en frivillig ordning for alle som ønsker å betale mer skatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: (Regjeringen.no)

- Jeg kan bekrefte at Finansdepartementet tidligere i år har bedt Skatteetaten etablere en løsning for frivillig innbetaling av ekstraordinær skatt. Ordningen skal være på plass innen utgangen av juni. Dette betyr at personer frivillig kan betale ekstraordinær skatt, selv om det ikke foreligger noe konkret skattekrav mot dem, sier statssekretær Jørgen Næsje (Frp) til Nettavisen.

Her er tilsvaret fra Arbeiderpartiet: «Støre-skatten»: - Idiotisk utspill fra Frp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag