Gå til sidens hovedinnhold

- Regjeringen rammer fattige

- Formueskatten rammer fattige og eldre, hevdet opposisjonen i Stortinget onsdag.

Onsdag svarte finansminister Kristin Halvorsen for Regjeringens planer om hytteskatt.

Finanskomiteens Jørund Rytmann (FrP) leste opp en e-mail fra en hytteeier som har spart hele livet til en hytte og som nå frykter at den planlagte hytteskatten vil kneble hyttedrømmen.

Må gjøres mer rettferdig
Kristin Halvorsen avviser at vanlige folk rammes av formueskatten.

- De rammes ikke av store beløp. Beløpene på hytter og hus er satt lavt, sier hun til Nettavisen. Hun varsler likevel at regjeringen ønsker å ta noen grep for å gjøre formueskatten mer rettferdig.

- Vi vil gjøre noe med bunnfradraget for å skjerme folk med små formuer, sier hun videre.

- Rammer eldre
Erna Solberg står fast på at formueskatten også rammer folk med dårlig råd.

- Den rammer først og fremst eldre mennesker som har bolig, sier hun til Nettavisen.

Hun peker på at satsene for formueskatten har økt de siste årene.

- Med hus, hytte, og litt mer penger, som mange har, kommer de raskt opp i den øverste satsen for formueskatt. Regjeringen snakker ofte om de få rike, samtidig med at store deler av formueskatten kommer fra vanlige menneskers oppsparte midler, sa Solberg.

Stormannsgalskap
Lars Sponheim (V) anklaget regjeringen for å være stormannsgal.

- Det er tydelig at sympatisører for denne regjeringen er opptatt av hvordan staten stadig kan eie mer, sa han i stortingets spørretime onsdag.

I den muntlige spørretimen stiller Kristin Halvorsen, forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen og mat- og landbruksminister Terje Riis-Johansen.

Offensiv
I den ordinære spørretimen vil ni av de ti Venstre-representantene på Stortinge grille miljøvernminister Helen Bjørnøy og flere andre ministre om klimapolitikken. Offensiven er del av Venstres klima-aksjon «Ren fornøyelse», som partiledelsen lanserte under landsmøtet i Bergen sist helg.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete må svare på hva Regjeringen vil gjøre for å sikre den gamle traseen på E18 gjennom Vestfold før sommertrafikken setter inn.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar