RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festivaler som Melafestivalen i Oslo må i framtiden søke støtte fra Norsk kulturråd og dermed konkurrere om midler på lik linje med andre festivaler.
Festivaler som Melafestivalen i Oslo må i framtiden søke støtte fra Norsk kulturråd og dermed konkurrere om midler på lik linje med andre festivaler. Foto: Trond Lepperød

Regjeringen vil avvikle dagens festivalstøtte

Foreslår å skrote øremerket statsstøtte til 13 festivaler.

OSLO (NTB): Regjeringen foreslår å skrote den øremerkede statsstøtten til 13 av 16 festivaler.

De 13 festivalene foreslås lagt til Norsk kulturfond, opplyser Kulturdepartementet.

Kun Festspillene i Bergen og Festspillene i Nord-Norge i Harstad vil få videreført støtten. Tilskudd til kortfilmfestivalen i Grimstad videreføres under Norsk filminstitutt.

Knutepunktordningen ble etablert i 1995 og omfatter i dag 16 festivaler og festspill. Av disse er tolv innen musikk. I tillegg kommer én festival hver for bildekunst, scenekunst, litteratur og kortfilm.

Felles for de 16 knutepunktfestivalene er at de er ledende innen sitt felt og skal hjelpe mindre festivaler ved å dele erfaring og kompetanse.

Festivaler som Ultimafestivalen, Melafestivalen, Olavsfestdagene og Øyafestivalen må i framtiden søke støtte fra Norsk kulturråd og dermed konkurrere om midler på lik linje med andre festivaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere