RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Regjeringen vil få bukt med radikaliseringen i samfunnet og øker bevilgningene til politiet, kriminalomsorgen og kommunene med nær 130 millioner kroner i revidert statsbudsjett. Justisminister Anders Anundsen (Frp) betegner utviklingen er påtagendede og bekymringsfull.
Regjeringen vil få bukt med radikaliseringen i samfunnet og øker bevilgningene til politiet, kriminalomsorgen og kommunene med nær 130 millioner kroner i revidert statsbudsjett. Justisminister Anders Anundsen (Frp) betegner utviklingen er påtagendede og bekymringsfull. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Regjeringen vil ha mentorordning i fengslene

Sist oppdatert:
Regjeringen vil få bukt med radikaliseringen i samfunnet og øker bevilgningene til politiet, kriminalomsorgen og kommunene med nær 130 millioner kroner i revidert statsbudsjett.

Blant annet foreslås det å opprette en mentorordning i fengslene rettet mot innsatte som antas å være i faresonen for å bli radikalisert. Bevilgningen til kriminalomsorgen økes derfor med 2 millioner kroner.

Les også: Se Siv legge fram revidert statsbudsjett

Les også: Her er budsjett-lekkasjene

– Terrorhandlingene i Paris og København har aktualisert behovet for styrket innsats mot radikalisering og voldelig ekstremisme i fengsel. En mentorordning i kriminalomsorgen skal rette seg mot unge innsatte som er i faresonen for å bli radikalisert, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

PST får en bevilgning på over 78 millioner kroner som skal gå til flere stillinger knyttet til fremmedkrigerproblematikken og nye lokaler. Oslo-politiet får en bevilgning på nær 39 millioner kroner for å styrke beredskapen og vaktholdet.

Det kommunale arbeidet mot radikalisering og voldelig ekstremisme styrkes med 10 millioner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere