RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil ta oppholdstillatelsen fra ID-juksere

Asylanter kan miste den permanente oppholdstillatelsen hvis de oppga falsk identitet i asylsøknaden – selv om de har krav på beskyttelse.

Det kommer fram i en ny instruks, der Justisdepartementet ber Utlendingsdirektoratet tilbakekalle oppholdstillatelser som er gitt på grunnlag av falske identitetsopplysninger. Hvis sikkerhetssituasjonen i hjemlandet tilsier fortsatt behov for beskyttelse, skal det gis ny oppholdstillatelse for bare ett år og ikke tre år, som er hovedregelen.

LES OGSÅ: PST kan få bortvise personer fra Norge

Statssekretær Jøran Kallmyr.

– I praksis innebærer dette at utlendinger som tidligere har fått permanent oppholdstillatelse med falsk identitet kan miste denne, og at det kan ta lang tid før det eventuelt er aktuelt å gi en ny permanent oppholdstillatelse, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp).

Ifølge departementet vil bare «et mindre antall saker» være omfattet av den nye instruksen.

LES OGSÅ: Anundsen: – Straffeloven ti år forsinket uten grunn

– Vi vil vurdere å stramme inn forskriftsreglene for å gjøre det enda vanskeligere for dem som har hatt opphold med falsk identitet å få permanent oppholdstillatelse i fremtiden, sier Kallmyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere