Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringens plan for antiterror klar

Onsdag blir det klart hvor mange av forslagene til Gjørv-kommisjonen regjeringen vil følge opp.

Oslo (NTB): Regjeringen legger onsdag fram sin plan for hvordan man skal unngå et nytt terrorangrep i Norge.

Etter et ekstraordinært statsråd førstkommende onsdag, vil regjeringen presentere sin oppfølging av Gjørv-kommisjonens rapport, som kom i kjølvannet av terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

Statsminister Jens Stoltenberg og justis- og beredskapsminister Grete Faremo vil legge fram stortingsmeldingen «Terrorberedskap» på Politihøyskolen i Oslo onsdag ettermiddag.

Gjørv-kommisjonens rapport, som ble lagt fram 13. august i fjor, viste en omfattende svikt i norsk terrorberedskap. Kommisjonen kom med 31 konkrete anbefalinger til regjeringen for å bedre svakhetene. Onsdag blir det klart hvor mange av dem regjeringen velger å følge opp.

Grete Faremo uttalte til NTB rett før jul i fjor at meldingen som legges fram vil være en bred plan med stor vekt på forebygging, med et sterkt nærpoliti, men samtidig robuste politidistrikter. Bedre samarbeid mellom politi og forsvar, et politi og en sikkerhetstjeneste som er «godt fremoverlent», samt mer tilpasset lovgiving, vil være andre elementer, uttalte statsråden. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre