*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringens supermann

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har folkets fulle støtte og er regjeringens klart mest populære statsråd. Se terningkastene her.

13.02.06 10:19

TV 2 Nettavisen ber hver måned sine lesere om å gi karakterer til den sittende regjering.

Den siste måneden har vært preget av konflikten rundt Muhammed-tegningene. Selv om det har kommet kritikk fra muslimer i Norge og utlandet, er det ingen tvil om at den norske befolkningen stiller seg bak utenriksminister Jonas Gahr Støre.

En klar sekser for annen måned på rad er fasiten, og toppkarakteren kommer ikke bare fra egne velgere. Blant de som sist stemte Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, får også Støre toppkarakter.

Klikk på bildet for å forstørre.


Statsministeren styrket

Undersøkelsen som er besvart av over 1.500 lesere av TV 2 Nettavisen i perioden 8.-12. februar, viser også at statsministeren har kommet styrket ut av bråket rundt tegningene. Etter en treer og en firer på de to siste målingene får nå Jens Stoltenberg en klar femmer.

Den tredje mest populære statsråden er arbeids- og sosialminister Bjarne Håkon Hanssen, som for andre måned på rad får en firer av leserne.

Frp-velgerne mest misfornøyd
Det er blant de som brukte stemmeretten på Fremskrittspartiet ved sist valg at regjeringen er mest upopulær. Unntaket er Støre. Hele fem statsråder får en klar ener av Frp, og kun Støre får mer enn terningkast 3.

Klikk på bildet for å forstørre.


Egne velgere fornøyd

Regjeringens egne velgere ved valget i 2005 er stort sett fornøyd. De som scorer dårligst blant egne velgere er Karita Bekkemellem, Sylvia Brustad, Odd Eriksen, Helen Bjørnøy og Heidi Grande Røys - som alle får tre av sitt eget partis velgere.

Kristin Halvorsen og Øystein Djupedal, som totalt får terningkast 1 fra alle velgere, får henholdsvis fem og fire av sine egne velgere.

Her er statsrådenes terningkast:

Klikk på bildet for å forstørre.

Jonas Gahr Støre (Ap)
Det er kun Gahr Støre som har fått toppkarakter i TV 2 Nettavisens regjeringsbarometer. Han oppnådde karakteren 6 for første gang i januar etter å ha fått femmere helt siden utnevnelsen. Det er også full støtte til Gahr Støre blant alle partiers velgere. Svakest er han hos Fremskrittspartiet og SV, men han oppnår også der terningkast 6.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jens Stoltenberg (Ap)
Det har vært en berg-og dalbanetur for Stoltenberg på regjeringsbarometeret. Etter å ha fått en femmer ved utnevnelsen gikk han ned til en firer en måned etter for så å ende på tre på siste måling før jul. I januar var han tilbake på en firer, og denne gangen er det en noe svak femmer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.


Bjarne Håkon Hanssen (Ap)

Pølse-Hanssen har fått en firer på alle målingene med unntak av januar-målingen da han var nede på en sterk treer. Håkon Hanssen har sterk støtte blant velgerne i regjeringspartiene, men får dårligere vurdering av de som stemte Høyre og Fremskrittspartiet ved sist valg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trond Giske (Ap)
Knut Storberget (Ap)
Helga Pedersen (Ap)
Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap)
Erik Solheim (SV)
Åslaug Haga (Sp)
Liv Signe Navarsete (Sp)
Terje Riis-Johansen (Sp)
Odd Roger Enoksen (Sp)

Hele Senterpartiets regjeringsgruppe får en treer og ligger jevnt på karakteren stort sett blant alle velgere, med unntak av sine egne. Trond Giske er oppe på en treer etter to toere på rad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.


Karita Bekkemellem (Ap)


Sylvia Brustad (Ap)


Odd Eriksen (Ap)

Odd Eriksen lå jevnt på treere lenge, men kanskje den mest usynlige statsråden er nå nede på en toer. Den mest synlige, med unntak av de to øverst på rankingen - Karita Bekkemellem - får også en toer. Karita startet på en firer ved utnevnelsen, men har nå fått karakteren to tre måneder på rad. Det er heller ikke mye trøst i egne velgere som gir Karita en treer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristin Halvorsen (SV)
Helen Bjørnøy (SV)
Øystein Djupedal (SV)
Heidi Grande Røys (SV)

Firerbanden i SV holder seg på bunnkarakteren også i februar. Nærmest en toer er Kristin Halvorsen, mens det er langt opp for de tre andre. Hele 97 prosent av velgerne til Fremskrittspartiet mener at Øystein Djupedal fortjener en ener, mens han blant egne velgere ender på en firer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.