RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringens ubestridte ener

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisens lesere har igjen gitt karakterer til den sittende regjering, og en statsråd skiller seg ut som en standhaftig ener.

For tredje gang har TV 2 Nettavisens lesere gitt terningkast til den sittende regjering, og mange av statsrådene kan nyte en framgang. Hele 2300 lesere har gitt sitt terningkast, og her er resultatene:

Diskuter regjeringen herStatsminister Jens Stoltenberg
Stoltenberg ble godt mottatt ved utnevnelsen og fikk en femmer av Nettavisens lesere. Etter en drøy måned i sjefsstolen ble det en nedgang til en firer. Etter nok en måned som sjef har det blitt enda en nedgang. Ifølge Nettavisens lesere fortjener Stoltenberg nå en treer.


Utenriksminister Jonas Gahr Støre
Den utvilsomt mest populære statsråden ved både utnevning og etter en måned var Gahr Støre. Terningkast fem, og to sterke sådanne ble resultatet fra leserne. Til juleferien kan Gahr Støre ta med seg nok ett godt terningkast fra våre lesere med den sterkeste femmeren til nå.


Kirke- og kulturminister Trond Giske
Da han ble utnevnt fikk Giske en treer av leserne, en karakter han også holdt seg på etter en måned i stolen. Leserne mener nå, etter to måneder i ministerposten, at Giske fortjener en toer.


Likestillings- og forbrukerminister Karita Bekkemellem
Karita Bekkemellem fikk en firer ved utnevnelsen og klarte så vidt å komme seg over en treer etter en måned i ministerposten. Lesernes pil peker bare en vei for ministeren, og hun havner på karakteren to etter nok en måned som statsråd.


Helseminister Sylvia Brustad
Sylvia fikk en toer ved utnevnelsen, en karakter hun beholdt også etter en måned. I den tredje avstemningen er det fortsatt status quo, og Sylvia får nok en toer.


Justisminister Knut Storberget
Nettavisens lesere mente at Storberget fortjente en firer ved utnevnelsen, en karakter som ble gjentatt etter en måned. Det er heller ingen forskjell i den tredje avstemningen: Terningkast fire. Det er likevel den sterkeste fireren han har fått til nå.


Fiskeri-og kystminister Helga Pedersen
Helga startet med en treer ved utnevnelsen og fikk også en sterk treer etter en måned. Nå før julefreden kommer over det ganske land er Pedersen fortsatt på en treer.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen
To ganger terningkast tre har det blitt for Strøm-Erichsen. Det ble nok en treer i den siste avstemningen før jul, om enn noe svakere enn de to foregående.

Næringsminister Odd Eriksen
Næringsministeren har fått to ganger treer i tidligere avstemninger, men Nettavisens lesere mener at helten fra Kato air-dramaet nå fortjener en toer. Det er likevel en sterk toer, slik at veien opp til en treer er kort.

Arbeids-og sosialminister Bjarne Håkon Hanssen
Det ble en firer ved utnevnelsen og en sterkere firer en måned etter for pølse-Hanssen. Pølsene har muligens blitt sure, for etter nok en måned er han nede på en treer.


Finansminister Kristin Halvorsen
En svært svak toer etter en måned som minister fulgte opp en sterkere versjon av toeren ved utnevnelsen. Nå, etter nok en måned, får Halvorsen nok en svak toer.


Kunnskaps-og oppvekstminister Øystein Djupedal
Djupedal var den ministeren med dårligst snitt ved forrige leseravstemning. Ved utnevnelsen fikk han en toer, men det er langt fram til toeren ved siste avstemning. En meget klar ener og klart dårligst snitt i regjeringen er dommen fra Nettavisens lesere.


Utviklingsminister Erik Solheim
En god firer ved utnevnelsen og en sterkere etter en måned var den foreløpige fasiten før siste avstemning før jul for Solheim. En noe svakere firer, men fortsatt en av de som jevnt får gode karakterer i regjeringen er den nåværende fasiten.


Miljøvernminister Helen Bjørnøy
Det startet greit for Bjørnøy med en treer, men etter en måned fikk hun en klar ener fra leserne. Karakteren beholder hun også i siste avstemning før jul, selv om hun har nærmet seg toeren.


Fornyelsesminister Heidi Grande Røys
Det ble en treer ved utnevnelsen og en toer en måned etter. Det fortsetter samme vei for Røys og etter tre måneder får hun karakteren en av Nettavisens lesere.


Kommunalminister Åslaug Haga
Haga har hatt en positiv utvikling på Nettavisens leserbarometer etter utnevnelsen. Det startet på en toer og ble en svak treer etter en måned. Nå før jul har det blitt en sterk treer.


Samferdselsminister Liv Signe Navarsete
Det ble nedgang for Navarsete fra utnevnelsen til en måned etter. Fra terningkast tre til to. Etter enda en måned er Navarsete oppe på en treer igjen. Denne gangen er det også en relativt sterk treer.


Mat- og landbruksminister Terje Riis-Johansen
En jevn treer for Riis-Johansen på de to første avstemningene er etterfulgt med nok en karakter midt på treet. Selv etter opptredener på blant annet Nytt på Nytt.


Olje-og energiminister Odd Roger Enoksen
Etter to treere er det muligens ingen overraskelse at Enoksen nok en gang havner på den samme karakteren. Noe som gjør at alle de fire statsrådene fra Senterpartiet har samme karakter denne gangen.

Undersøkelsen er gjort med programvaren Questback blant de som har besøkt TV 2 Nettavisen 16-18.desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere