*Nettavisen* Nyheter.

Renvasker Oslo SV

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

To dager før det spennende nominasjonsmøtet, frikjennes kandidatene.

08.12.08 15:27

Oslo SV sendte søndag kveld ut en pressemelding som frikjenner Oslo SVs kamphaner Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry for falsk medlemsverving to dager før nominasjonsmøtet.

«SV-nominasjonsmøtets legitimitet er usvekket», konkluderer de.

Les hele pressemeldingen her

Rekordfremmøte
Tirsdag er det ventet rekordoppslutning, da både Holmås og Chaudhry mobiliserer heftig i kampen om fast stortingsplass.

- Hvis alle de som vil ha meg som fortsatt stortingsrepresentant kommer på nominasjonsmøtet, så tror jeg at jeg vinner, sa Heikki Holmås (SV) til Nettavisen 1. desember.

SVs partisekretær Edle Daasvand og Ingunn Gjerstad fra fylkesstyret i Oslo SV har gått grundig til verks for å avdekke metodene i SVs nominasjonsprosess i Oslo.

- Ingen grunn
- Vi kan ikke finne noen grunn til å tro at kandidatene har bidratt til å svekke nominasjonsmøtets legitimitet, og ønsker 472 nye medlemmer velkommen i Oslo SV, opplyser de i en pressemelding søndag kveld.

Oslo SV har blant annet undersøkt om det kan finnes grunnlag for påstander om regelbrudd gjennom eksempelvis å melde personer inn som SV-medlemmer mot sin viten eller organisert betaling på vegne av nye medlemmer.

Tvil om 15 personer
- Av totalt 38 innleverte verveblokker/vervebunter har vi funnet grunn til å stille spørsmål ved to av dem. Flere av medlemmene fra disse to bekreftet bevisst og ønsket medlemskap, samtidig som elleve ikke ville bekrefte dette. Vi er også blitt kontaktet av fire fra dette utvalget som har mottatt velkomstbrev fra SV og ønsker å bli slettet som medlemmer.

- Samlet utgjør dette 15 personer tilknyttet vervesituasjoner i to ulike miljø. Vi finner derfor ikke belegg for å si at det er drevet systematisk, ureglementert verving, opplyser de.

Hvem som lekket medlemslistene VG refererte fra, er fortsatt en gåte. Men Oslo SV bekrefter at de har tatt kontakt med Datatilsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.