RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revidert-nei fra Frp

Sist oppdatert:
- Det er betydelig avstand og definitivt ikke grunnlag for forhandlinger ennå, er den klare beskjeden fra Frps Siv Jensen, etter at hun i dag fikk det første tilbudet fra regjeringspartienes om revidert.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Tilbudet regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H) la fram torsdag formiddag, var ikke i nærheten av Frps milliardkrav til sykehus og forsvar.

- Selv om vi har merket oss Frps krav, og forsøkt å imøtekomme det, er det lagt fra noe gjennombrudd, fastslår Sanner.

En tydelig misfornøyd Siv Jensen mener tilbudet ikke engang gir grunnlag for å starte forhandlinger.

- Jeg vil betegne tilbudet som utfordrende. Det er betydelig avstand, og jeg tror ikke vi får til noe gjennombrudd i dag, sier Jensen etter dagens korte samtale med regjeringspartienes forhandlingsdelegasjon.

Ønsker avtale
Sanner understreker at han ikke har tenkt å gi opp, selv om Frp stiller seg avvisende til det første tilbudet.

- Vi jobber ut fra det utgangspunktet at vi ønsker en avtale, sier han.

Men i rene kroner kan Frp ha mer å hente til sine hjertesaker ved å samarbeide med Ap og SV i Stortinget enn ved å inngå en helhetlig avtale med regjeringspartiene, som er langt gjerringere med oljeformuen.

Det er allerede klart at det er flertall i Stortinget for å plusse på 500 millioner kroner til sykehusene.

- Jeg har ikke tro på at det blir noen budsjettavtale denne gang, sier Frps Per Sandberg, som er medlem av partiets gruppestyre på Stortinget.

Hans tips er at regjeringspartiene må kjøre slalåm og hente vekselvis støtte fra ulike partier under budsjettforhandlingene i Stortinget. Det som taler for at det likevel kan bli en budsjettavtale mellom Frp og regjeringspartiene, er Frps sterkt uttrykte ønske om å komme inn i varmen og få til et tettere samarbeid på ikke-sosialistisk side. Det rimer dårlig med et evetuelt sammenbrudd i samtalene om en justering av den tidligere budsjettavtalen mellom de to partene.

Sanner og Jensen er enige om å møtes igjen senere i dag for å fortsette samatalene, men angir ikke noe tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere