Rød ungdom har laget Putin-video i NRK-protest

LÅNER PUTIN: Russlands president Vladimir Putin brukes av Rød Ungdom i en protestvideo mot at Rødt ikke får delta i NRKs partilederdebatt.

LÅNER PUTIN: Russlands president Vladimir Putin brukes av Rød Ungdom i en protestvideo mot at Rødt ikke får delta i NRKs partilederdebatt. Foto: YouTube

Sammenligner NRK med Russlands president.

12.09.15 12:46

- Rødt er utestengt fra kveldens partilederdebatt hos NRK 11. september 2015. I den anledning har Putin en liten hilsen til NRK, skriver Rød Ungdom under videoen de fredag har publisert på YouTube.

Se videoen lenger ned.

I videoen har Rød ungdom satt norsk tekst på et intervju med Russlands president Vladimir Putin. Det er imidlertid ikke Putin som sier dette.

- Så vil jeg sende en liten hilsen til Norge. Jeg har fått høre at den statlige TV-kanalen NRK på fredag har partilederdebatt uten at et av partiene får delta. Det er en avgjørelse jeg vil gi min fulle støtte. Selv om vi har demokrati, kan ikke alle bare få slippe til på tv sånn uten videre. Litt styring av demokratiet trengs, sier Putin, ifølge teksten.

- Humoristisk bidrag
Leder i Rød Ungdom, Linn-Elise Øhn Mehle, forklarer videoen slik:

- Først og fremst er det et humoristisk bidrag i valgkampen når det gjelder NRK-utestengelsen, men dette er jo fordi Rødt er blitt utestengt fra NRKs partilederdebatt. Det mener vi er ganske udemokratisk, særlig fordi det er et lokalvalg, sier Øhn Mehle til Nettavisen.

Se videoen her (artikkelen fortsetter under):

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=UjrP0nax6RLvGzr3TUqoMBSUuZcBatCmTx0fGKk_E1mVyM55Iw1qfKtP4kEPJp0l9Mtj1zWxJYv6YPOqO8cOlSl-Dfp8SKXk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Hun påpeker dessuten at Rødt-leder Bjørnar Moxnes er den eneste partilederen som faktisk stiller til valg. Moxnes stiller til valg i Oslo.

- Har dere lagd videoen selv?

Klikk på bildet for å forstørre.

Linn-Elise Øhn Mehlen, leder i Rød Ungdom. Foto: Rød Ungdom

- Ja, ungdommen har laget den. Det er jo blitt mye sosiale medier og humor i valgkampen, og det er en måte å nå ungdommen. Dette når ut til mange flere og får fram budskapet vårt på en morsom måte, sier Øhn Mehle.

- Hva tror du Putin synes om å bli brukt på denne måten?

- Det har jeg ingen formening om, men budskapet handler jo mer om prosessen i lokalvalget og hvilke kriterier NRK har valgt å bruke når det kommer til valg av partier som får delta, sier hun

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.